Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Pčelinjak "Rakovac"

<< < (183/186) > >>

slavoljub_simic:
Gorane danas idem da razbijem peletove rojeva, matičnjaka koliko hoćeš. pozdrav.

Rakovac Goran:

Славољубе да ли то значи да је успело све оно што смо причали телефоном ?

slavoljub_simic:
Bukvalno sve. pozdrav

Rakovac Goran:

Задовољство је обострано. Медно.

Rakovac Goran:

Протеклог викенда 23/24 маја изврцан багремов мед. Резултати у просеку. Мед је густ , доброг укуса. Боја му је нешто тамнија за мој појам. Закачиле су и нешто друго поред багрема. Искрено речено надао сам се већој количини али су задње недеље били минуси. Осим тога због захлађења су преносиле мед у плодиште до легла и заблокирале матице. Без обзира на то што им се и ту могао узети по неки рам то наравно нисам радио. Правило је да се из плодишта ништа не узима и да је све то њихово и ја га поштујем. Медишта враћена на чишћење.
Врцао сам само  зрео мед - затворен. У међувремену је кренуо и багремац посебно поред Мораве па има наставака за које се надам да ће допунити. Време нажалост не иде на руку. Хладне ноћи и непрестана киша гурају у минус. На Морави је нешто боље и вага је задњих дана на нули. Унос полена богат. Због сталне кише га нисам сакупљао али сам и за то спремио сакупљаче.
Ројеви у солидном стању. Сваке вечери добијају прихрану по 200 - 300 грама ретког сирупа. За сада је све под контролом. Обиђене нове локације за липу и ливаду. На сунцокрет ни ове године нећу ићи.
Поздрав.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju