Ускршње празнике сам провео на пчелињаку. Времена је било и за одмарање и за празновање и за мало рада са пчелама. Све се расцветало па је разноврсне паше на претек. Јуче је процветала и крушка виљемовка , аранђеловка се спрема за пар дана , репица је на неким парцелама у цвету. Уз стандардну пашу са маслачка , мртве коприве и осталог коровског биља обезбеђен је различит полен што је сада за развој најважније. Јуче је процветало и јудино дрво које ми је посебно драго јер је доста ретко.
Успео сам да прегледам све кошнице и стање је доста шарено иако сам у принципу задовољан. Око 10 % друштава заостаје у развоју , 40 % су изузетно јака и већ сада добро развијена а 50 % бих окарактерисао као средње развијена. Уноса има а код оних јаких и блокаде поленом. У јака и средње развијена РВ друштва сам на треће место са леве стране додао ЕВ рамове који ми служе као грађевњаци. У поприличном броју су се појавили заперци к оје сам уклинио. Све сам добро попрскао нозевојем , димилицу нисам користио. Пчеле су углавном биле мирне тек код пар друштава нешто мало нервозније.
Багрем је на мом терену још успаван што ме радује јер бих волео да крене што касније. Ако време послужи и буде као пар задњих дана 70 - 80 % друштава ће бити спремно за багрем. Поздрав свима који свраћају на ову тему.