Још један продужени викенд је за нама. Овај је посебан јер је празнични. Имало се времена и за празновање и за дотеривање пчелињака за багремову пашу. Сва производна друштва сређена , матице ограничене , прихрањена. Дилема је да ли , када и колико њих да пребацим из Ливадице за Радовање. Времена и за премишљање има довољно јер багрем сигурно неће пре Ђурђевдана.
Спакована још два роја на по 10 рамова. Купац је донео своје нове кошнице на два наставка са 10 сатних основа. Није желео одмах да их носи за Крагујевац већ је договор да остану код мене а да их однесе током првомајских празника. Напаковао сам их одмах у оба наставка и частио га са још по јеним до два изграђена црна рама који су одмах спремни за залегање од стране матица. Оба два пута прихрањена тако да рачунам да до преузимања изграде бар по једну - два сатне основе. Видећемо стање у петак а преузимање договорено за суботу - недељу. Са овом испоруком ће бити завршена априлска продаја ројева. Испоручено 14 ројева на по 6 рамова и 4 на по 10 рамова. Са испоруком је започето 9. априла а ето завршава се са првим мајом.
Нови ројеви , тренутно у развоју добро напредују. Младе матице излазе ових дана а до Ђурђевдана би требале да се спаре. Баш као у песми " На Ускрс сам се родила ... на Ђурђевдан се крстила ... ".
Пашне прилике за сада добре. Бели цвет је прошао ( остала само још дуња ). Уноса има , време је послужило , друштва се одлично развила. Оптимизам који сам исказао још тамо негде у јануару да би ова година требала да буде добра ме не напушта. За првомајске дане рачунам да ангажујем врцаљку и након дуго времена изврцам нешто воћног меда. Јача друштва су донела меда и кренула и да га затварају. Задовољио бих се и са 15 - ак килограма чисто да га имам у магацину.
Багрем добро напредује и сада су све очи упрте у њега. Пар дана са априлским мразевима га није оштетио. Стање солидно и крај Мораве и у брду. Ако Бог дана само 5 - 6 правих дана у јеку цветања биће добра година , једна од оних рекордних. Гледамо у багрем и у небо. Верујем да неће издати ни један ни други.
Поздрав свима који свраћају на ову тему , било вам радно и медно.