Да прикажем мало муке викенд пчеларења.
За прекјуче ( субота 28.10.) сам планирао јесење уређење пчелињака. Унапред сам ангажовао човека са тримером и моторном тестером , пазарио све што је узгред потребно и припремио се за целодневни рад. Прогноза умерено облачно са дужим сунчевим интервалима.
Но , не лежи враже тек што смо са послом започели кренуло је да се облачи са свих страна. Око 11. сати почела је ситна јесења кишица по којој је како тако и могло нешто да се уради. Од око 13 сати се смрачило , саставили се небо и земља и лило је као из кабла. Од посла ништа. Срећом пиво није покисло а није се ни угрејало. Све у свему уместо уређења на ливађанском пчелињаку је остао хаос од оборених младица које су сметале у раду па су морале да буду посечене. Кад ћу и како то да расчистим не знам ни сам али ће тако сигурно остати пар недеља. Два месеца уназад није било ни једне једине капи а тог дана се просула као из кофе.
За разлику од суботе у недељу од раног јутра грануло сунце и дан био као измишљен за јесење радове. Но , за недељу су били планирани неки други послови који не трпе одлагање.
Што се пчела тиче вреднице и даље вредно раде. Углавном доносе полен што радује али би боље било да су већ у дубоком зимском полусну. Време је такво како јесте наишао сам на воће које је напупело као у рано пролеће. Једно украсно дрво које сам поткресивао је пустило цветове а видео сам и трешњу и једну џанарику које су процветале. Од кошница сам у недељу само накратко , на пар секунди , подигао збегове и бацио поглед на два друштава која сам оставио крај куће у Плани. Рамове нисам хтео да подижем да се не нервирам уколико налетим на легло. Код њих стање одлично бар онако гледано преко сатоноша. Пуно је пчела и меда што се на око да видети. До оксалне их више нећу гледати па ма шта и како било.