У протеклих десетак дана сам успео да искористим мини годишњи одмор.
Прво што сам урадио је било потпуно искључивање телевизора а укључивање радио апарата са станицом која емитује само музику. Овај потез је био и остао без грешке.
Све друго је било посвећено пчелињацима , мало запуштеним , који су стога тражили озбиљну посвећеност и рад.
Све у свему изврцано је нешто меда одличног квалитета. Комшијама , пријатељима и свима који с времена на време помогну око пчела или имају разумевање за њихово држање у сред града поклоњена по која тегла.
Направљено је тридесетак ројева , обећани гратис ројеви испоручени , нешто продато .
Одмах по врцању кренуо сам са третманом против варое , одрадио радовањски пчелињак и пчелињак у Плани док Ливадица следи наредних дана.
Сви рамови са старим дотрајалим саћем прикупљени , очишћени а саће припремљено за претапање .
Купљено пар стотина нових рамова и сви ужичани , постављене им сатне основе и добар део придодат кошницама.
Малој Дари поклоњена пет ЕВ наставка.
Урађено је узпут још доста тога тако да могу бити презадовољан постигнутим.
Сигурно је да ова сезона ма како лоша до сада била није пропала. Исцеђено је из ње , као из суве дреновине , све што се могло.
Данас и наредних дан – два контрола и сређивање ситуације у предузећу па опет пут под ноге и наставак рада са пчелама.
Поздрав свима који свраћају на ову тему и медно у наставку сезоне.
На слици рој тек спакован са пчелама које се оријентишу на новој локацији.