Jуче је изненада искрсло да морам хитно до Велике Плане. Кад се мора , мора се. Аутопут полупразан , ауто добар , брзина мало изнад дозвољене и за 45 минута већ стигох у Плану.
Кад сам већ ту искористих прилику да погледам оних 5 кошница које сам зазимио у самом граду у дворишту породичне куће.
За почетак констатовах да су све живе. Иако је било око 15,30 а кошнице већ запале у дубоку хладовину пчеле су још увек радиле. Уследи кратак преглед свих пет . Стање задовољавајуће. Четири комада у одличном стању са 7-8 улица пуних пчела. Пета знатно слабија са свега 3 улице пчела али здрава , преживеће.
Трава у дворишту кренула , маслачка има , воћке запупеле. Полен им је на дохват руке. Све су добиле по погачу требаће им сада јер је приметан мањак хране.
По повратку сам размишљао какво ли је стање са остала два пчелињака. Знам да је лошије , тамо сам још пре месец дана констатовао губитке и ако би се задржали на 25 – 30 % био бих задовољан. План је да их детаљно прегледам током викенда. Након тога детаљан план рада за ову годину.