Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj pocetnicki pcelinjak

<< < (3/37) > >>

Vojo Brstina:
Добро је све то Дејо. Боље је да не излазе много.

Ниси извадио погаче?

Поздрав свима...

Dejan Damnjanovic:
Juce sam zavirio malo u  kosnice kroz zbeg i skoro da sam siguran da nema legla sad me to pomalo i brine, pcele izlecu ali ne nesto mnogo i nisam primetio da nose cvetni prah!

Vladan Nešić:
Dejane druze, sa kog to bilja i drveca pcele trebaju donositi cvetni prah sredinom januara meseca.Meni koliko je poznato u ovom periodu ne cveta nista.Malo mi tu nesto nije jasno 8)

stevanovic sveto:
Kolega Vlado, pčele nisu prestajale da unose pole, jer je jesen bila natprosečno topla, a zime skoro i da nema. Kolega Nešković je postavio mnogo slika pčela na maslačku koji je cvetao i u decembru i u januaru, još ga ima. Leska je procvetala i na visinama preko 500 m. Mrtva kopriva i mišjakinja nisu ni prestajale da cvetaju. Pčele unose polen kad god mogu da izađu iz košnica i kad mogu da ga nađu. Kad nema polena (ako je sneg) onda unose piljevinu. Pogledaj malo detaljnije forum, o svemu je već pisano pa ne treba da se čudiš otkud sad polen iako je zima. Ja sam u nedelju na Zlatiboru na 1000 i više metara nadmorske visine slikao cvet maslačka i rascvetalu crnjušu. Da nije bilo jakog vetra pčele bi sigurno posećivale te cvetove. Pozdrav.

Vladan Nešić:
Hvala g.Sveto za ovu korisnu informaciju stvarno mi je bilo malo cudno i nejasno :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju