Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj pocetnicki pcelinjak

<< < (35/35)

Dejan Damnjanovic:
Bagrem je danas odsvirao kraj za ovu godinu na mom pcelinjaku.Mozda na kraju i bude solidnog vrcanja s obzirom kakvo nas je vreme pratilo.Plodista prepuna svezeg nektara i solidno popunjena medista,a reojevnog nagona skoro i da nema!

Rakovac Goran:           Дејане на нашем терену је дневни унос био углавном нешто изнад килограма ( 1,2 - 1,5 ) . У два дана је унос износио по 4. килограма али је током ноћи калирање било чак до 2. килограма . Значи превише влаге и редак нектар.
           За викенд има наде да поново мало замеди багрем по потоцима који се касније отворио.

Dejan Damnjanovic:
Evo i ja da dam rezime stanja na mom pcelinjaku
Do bagrema sve islo kao po loju ali onda se sve iskundacilo,kao sto znamo svaki dan kisa  i veoma hladne noci bilo  je nejog unosa ali vise od maslacka nego sa bagrema.Kad je prestalo cvetanje i imalo je nesto u medistima,ali je slabo sazrevao i na kraju izvadjena minimalna kolicina cisto malo za sebe da se ima ali kvalitetom nisam bas ni zadovoljan.
Odmah posle toga  ai za vreme bagrema sam krenuo u prosirenje pcelinjaka pravljeci rojeve u sestoramnim nukleusima dodavanjem maticnjakaiz  iz rojevnih nagona,Oplodnja zadovoljvajuca nekih 80% i uz stalnu prihranu sad su solidna drustva.
U junu nastaju veliki problemi iznenadno smanjivanje snage drustva matice minimalno nose a zalihe se smanjuju gde pojedine zajednice nisu imale ni za dnevnu potrosnju.Onda krecem sa prihranom na celom pcelinjaku guscim sirupom u sto vecim porcijama.
Jul mesec je oznacio nesto bolje pasne prilike a posto ima dosta povrsina u mom kraju zasejanim cuncokretom krece i unos i prestajem sa prihranom.Druga polovina jula proradila i livada pa je trenutna situacija odlicna plodista prepuna polenom i hranom alegla i yaperaka kao april mesec da je.
Avgust mesec je gde treba krenutu zazimljavanje aja to cinim polovinom avgusta pre toga ako ima da se izvrca nesto i skidaju se medista i krece borba protiv varoe.Ove godine se nadm da nece biti potrebna dopuna zimskih zaliha sirupom mozda u par zajednica.Za sad toliko sa Pcelinjaka Damnjanovic!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Dejan Damnjanovic:
Jul

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju