Posle dugog razmisljanja odlucio sam se za izradu alata za ozicavanje i zatezanje zice sa kojim se ujedno i vrsi utapanje satnih osnova dok je ram jos uvek na postolju.Gledao sam razne vrste alata za ozicavanje na internetu ali su svi nekako bili vezani samo za jednu vrstu rama uglavnom samo za lr ili samo za db.Odlucio sam se za jednu opciju tako da je alat napravljen za ram db,lr,rv.ev,farar... i uz malu modifikaciju moze i za az.U zavisnosti koju vrstu rama radimo jednostavno je i brzo namestanje i podesavanje koje se vrsi sa nekoliko srafova. Alat je u sustini gotov ostalo je samo staviti mali prekidac koji ce ukljucivati struju i povezati zice ispod table na kojoj se vrsi ozicavanje,zatezanje i utapanje da nam ne bi smetale pri radu.Ovaj alat ne kosta puno takoreci nista samo par srafova a po meni je veoma korisna stvar jer zasto bi davali novac nekome za neku stvar ako se ona moze napraviti od takoreci otpada iz radionice.Sve je napravljeno od drveta.Evo malo slicica za pocetak a kada mi budu stigle satne osnove za lr i db napravicu jedan klip pa ce te videti kako to izgleda .Pozdrav