Autor Tema: moj pocetak vladan nesic  (Pročitano 38858 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Nema veće mudrosti nego ćutanjem reci sve
  • Lokacija pčelinjaka: Kolari 94m.nv
Odg: moj pocetak vladan nesic
« Odgovor #90 poslato: Januar 28, 2015, 14:17:04 »
Citat
                    Bravo Vlado, Zahuktali su se radovi. Ove godine si se provredneo nema sta. Vidimo se uskoro. Pozdrav rakovac
Tvoji delovi su skoro gotovi.Pozdrav :)
Za nekoga je rad strašno jednostavan a za nekoga jednostavno strašan

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #91 poslato: Februar 11, 2015, 20:40:19 »
Posle dugog razmisljanja odlucio sam se za izradu alata za ozicavanje i zatezanje zice  sa kojim se ujedno i vrsi utapanje satnih osnova dok je ram jos uvek na postolju.Gledao sam razne vrste alata za ozicavanje na internetu ali su svi nekako bili vezani samo za jednu vrstu rama uglavnom samo za lr ili samo za db.Odlucio sam se za jednu opciju  tako da je alat napravljen za ram db,lr,rv.ev,farar... i uz malu modifikaciju moze i za az.U zavisnosti koju vrstu rama radimo jednostavno je i brzo namestanje i podesavanje koje se vrsi sa nekoliko srafova. Alat je u sustini gotov ostalo je samo staviti mali prekidac koji ce ukljucivati struju i povezati zice ispod table na kojoj se vrsi ozicavanje,zatezanje i utapanje da nam ne bi smetale pri radu.Ovaj alat ne kosta puno takoreci nista samo par srafova a po meni je veoma korisna stvar jer zasto bi davali novac nekome za neku stvar ako se ona moze napraviti od takoreci otpada iz radionice.Sve je napravljeno od drveta.Evo malo slicica za pocetak a kada mi budu stigle satne osnove za lr i db napravicu jedan klip pa ce te videti kako to izgleda .Pozdrav

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #92 poslato: Mart 27, 2015, 12:05:26 »
Pocelo je farbanje jednog dela nastavaka

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #93 poslato: April 05, 2015, 12:56:07 »
Rade one ....                                                                                                                                                                                                                                                                                         ali radimo i mi...

Van mreže Miroslav Šugić

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kikinda
« Odgovor #94 poslato: April 05, 2015, 13:19:43 »
Rade one ....vidi se.Radi i pcelar,takodje se vidi.Svidja mi se ta zelena boja.
Srecno druze i puno uspeha u daljem prosirenju ti zelim..

Van mreže Mićko Račić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Rekavice-Banjaluka
« Odgovor #95 poslato: April 05, 2015, 16:24:47 »
I ja se pridružujem Miroslavovim željama.
Samo naprijed kolega!

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #96 poslato: April 05, 2015, 18:43:29 »
Hvala društvo.Želim svima dobru i mednu godinu.Poydrav :)

Van mreže Rakovac Goran

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
« Odgovor #97 poslato: April 06, 2015, 10:17:52 »

Браво Владо видим да си све мајсторски одрадио. За викенд ти се нисам јављао јер нисам ни ишао ни за Плану ни у Каменово. За празник сада коначно идем па бих могао уз пут да свратим до тебе. Спреми један плави наставак да одмах понесем јер ћу бити празан. Поздрав Раковац.

Van mreže Miroslav Šugić

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kikinda
« Odgovor #98 poslato: April 06, 2015, 19:15:01 »
Vlado,koji git si koristio za spoljasnje delove nastavaka.....

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #99 poslato: April 06, 2015, 21:21:01 »
Citat
[size=0px]Vlado,koji git si koristio za spoljasnje delove nastavaka.....[/size]
Kako kad,uglavnom akrilni git.Pozdrav Mićo                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #100 poslato: April 18, 2015, 17:23:34 »
Danas kišovito vreme,hladno ali tu su prijatelji koji dižu radno raspoloženje.U poseti danas Stanojević Voja i Rakovac Goran.U prijateljskom ćaskanju načete  su skoro sve teme u pčelarstvu ali ni jedna nije do kraja završena.Ovom prilikom zahavaljujem se Goranu koji će kao iskreni prijatelj učestvovati u proširenju mog malog pčelinjaka.Zahvaljujem se i Voji koji mi je ulio dodatnu   dozu  samopouzdanja ka proširenju pčelinjaka.Hvala prijatelji...

Van mreže Rakovac Goran

« Odgovor #101 poslato: Maj 19, 2015, 10:05:44 »

Владо у среду 13.маја сам населио твоју кошницу. За следећи викенд очекујем да видим како носи млада матица. Неће ваљда 13.бити баксузан. Надам се најбољем и јављам чим видим резултат.

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #102 poslato: Jun 19, 2016, 10:33:24 »
Pozdrav svim clanovima  i velikom broju prijatelja koje sam upoznao bas preko ovog foruma.Nisam se javljao vise od godinu dana pa nadjo malo vremena i za to.Ovu godinu necu komentarisati jer se nema reci nesto novo sto vec nije receno i vidjeno.Uspeo sam realizovati svoj cilj koji sam zacrtao prosle godine a to je sredjivanje i prosirenje svog malog pcelinjaka kao i pocetnicka proizvodnja matica za svoje potrebe.Prosle godine zazimljeno osam drustava od kojih je sest izaslo u prolece.Od sest napravljeno novih petnaest za mene  kao i tri roja kojih sam poklonio mladicima iz komsiluka.Trenutno imam devetnaest kosnica u rodnoj voji kao i dve dvomaticne u farar kosnici koje ce mi biti podloga za nesto dalje.Kao i sto sam rekao na pocetku pre tri godine od opreme(kosnice,ramove..)izradjujem sam sto bih preporucio svima koji imaju vremena jer u poslednje vreme svi se nesto zale na proizvodjace kosnica koji ih samo stancuju i nije bitno kakvog su kvaliteta vec je bitno da radnja radi.Mnogo se takodje vode rasprave na temu satnih osnova  kako na fejsu tako i na forumima,ja licno imao sam lose iskustvo sa jednim proizvodjacem iz Krusevca ali sve se na kraju dobro zavrsilo.Sve u svemu za ove tri godine ja sam prezadovoljan sa kosnicom rodna voja koju bih preporucio svima kao i u kombinaciji sa eko voja kosnicama.Slede malo slicice i pozdrav do sledeceg javljanja. :) :)

Van mreže Rakovac Goran

« Odgovor #103 poslato: Jun 20, 2016, 08:22:53 »

Поздрав Владо ,

Није те било дуго , баш предуго на форуму. Приликом нашег задњег виђења био си мало изгубио вољу за пчеларењем. Драго ми је што није тако и што си у међувремену добро узнапредовао. Сада када си поново овде можемо се чешће и чути а што да не и видети . Јавићу ти када путујем за Плану , сада чешће идем ауто - путем па могу и да свратим. Све најбоље - Раковац.

Van mreže Vladan Nešić

• Stari član foruma
« Odgovor #104 poslato: Jun 25, 2016, 09:43:49 »
Pozdrav svima.Jutros ugrabih malo vremena da zavirim u neku kosnicu.Situacija koju sam zatekao kod ovogodisnjih rojeva nije bas onakva kakvu sam ocekivao.Legla uglavnom ima na pet do sedam rama ali sa hranom je kriticna situacija.Krajnji okviri su prazni bez grama meda, dok nesto malo ima hrane pri vrhu rama u vencima.U starim  drustvima situacija je zadovoljavajuca sto se tice ramova sa medom i leglom koje cu oduzeti i pojacati mlade rojeve.Nekim rojevima je dodat i drugi nastavak sa nekim izgradjenim ramom i satnom osnovom.Sto se tice dvojnih drustava u fararovoj kosnici situacija je odlicna i sa hranom i sa leglom.Donjim drustvima dajem po pola pogace na nekih desetak dana, dok gornjim sipam sirup u hranilicu uvek kad prihranjujem i ostale koje su u rv kosnicama.Pre neki dan prodao  tri roja i jedan poklonio. U raskoraku odradih i obelezavanje dve ovogodisnje mlade matice.Od mene za sada toliko,malo slicica,pozdrav i zivi bili :)