Organizacija ima veze u ovom smislu. Forum je glasilo SPOS-a, namenjeno obrazovanju i informisanju u svakom smislu.
meni deluje strasno sto sam se toliko trudio i odvajao od usta svog deteta da bi njima davao sve po ps. citajuci i uceci sa ovog foruma. A nijedan pcelar da mi posalje na PP ili javno konkretno to i to. mozda mi se cini da je dobro imati ovakve pcelare ko ja da bi imao ko da kupuje rojeve izvinjavam se svima al necu vise komentarisati u ovoj temi glup sam bio sto sam iskren pozdrav svima i medno
citat preuzet sa Foruma SPOS 
I POGREŠAN obrazac tretiranja nedozvoljenim sredstvom je sa istog foruma i objavljen u časopisu Pčelar od strane Slobodana Marjanovića koji je i član redakcije Pčelara. Na svaki način je
autoritet čije iskustvo treba poštovati. U Pčelaru je napisao da “tako radi i nema problema sa varoom”. Predsednik SPOS-a, Rodoljub Živadinović je branio takav način rada kao ispravan. Pčelarima se pokazalo da baš i nije ispravan takav način tretiranja i da imaju gubitke zbog toga.
prosle jeseni sam bio u Iraku pa nisam mogao tretirao sam oksalnom preprosle jeseni. a sad sam tretirao 5 puta u razmaku od 4-5 dana kako sam uspeo da stignem.
citat preuzet sa Foruma SPOS
Pogrešnom prihranom se može dobiti i nozema. U ovom smislu je bitno pitanje koje u vezi sa gubicima pčelinjih društava postavlja “vikar” RŽ, Jevtić. U tački 5, razmatranja mogućnosti gubitka pčela, “stručnjak za biologiju” pčela (i raznu hemiju), Jevtić navodi:
5. pregledano nije otrovano, a nozema, ?Imajući u vidu njegove silne primedbe na korišćenje šećera u “pčelarstvo” sasvim je moguće da pčelari posegnu za ovom tehnikom tek kada zaključe da nema drugog izlaza. To što je verovatno već kasno je drugo pitanje i ono se oslanja upravo na nebuloze koje je o ovoj tehnici godinama pisao Jevtić. On je takoće “filovani” stručnjak SPOS i politički je građeno njegovo zvanje stručnjaka, jer kao što rekoh, stvar je političke prirode – on je
“vikar” RŽ.
Uticaj SPOS nije zanemarljiv. Za tri godine sam imao gubitke od oko 100 društava zbog varoe. To nije zato što ne znam da pčelarim, nego zato što ne stižem da skinem med i par dana i taj posao potraje. Ne trčim odmah sa kilo mitaka ili da bezobzirno stavim letvice u med i posle ga jedu nečija deca, kao što to radi Jevtić. Kao što kažu, nije bitno kako si pao, već je važno kao si se uzdigao: pametniji ili…ostalo

.
U to vreme je RŽ uzimao pare objavljujući tekstove o neonikotinoidima. Prve godine do sam gubio društva,
problem je bio ogromna količina meda u napuštenim košnicama i šta raditi sa tim medom i velikom količinom perge, ako je sve zatrovano. Ometanje u ispravnom razmišljanju je upravo izazvano delovanjem SPOS, raspravama po pitanju neonikotinoida i direktno pisanijima Rodoljuba Živadinovića.
Kada se čovek dvoumi ili ima problem, očekuje bilo kakav savet ili pomoć iskusnijih od njega. Pokazalo se da je i to bilo zaluđivanje naroda i uzimanje para za članeke i da nema veze sa nestankom pčela. Neonikotinoidi nisu bili razlog slabljenja pčelinih zajednica. Ovo sam nevoljno napisao, ali je to po mom mišljenju tako.
Imaš
ovde temu koju je započeo tvoj zemljak iz Makedonije i moje mišljenje o nestanku pčela, koja nema veze sa neonikotinoidima o kojima je SPOS trubio. Ali takođe je učestvovao “stručnjak” Jevtić u diskusiji i možeš videti kakva je bila njegova diskusija i pokazivao svoje “raskošno” znanje o CCD ili linkovao neke moje poruke koje nemaju veze sa temom. Tako SPOS ometa smislenu raspravu, jer je
bilo neophodno da se njegova diskusija istog momenta skloni sa foruma. U zaključku te teme su moje poruke, koje su ostale bez daljih primedbi čak i onih zajedljivih (jer su bile praktično i teoretski ispravne i osnovane).
Može se zaključiti da ipak postoji odgovornost SPOS-a i to ne mala, kako je ovde minimiziramo, pod uslovom da pažljivo pročitaš šta sam pisao. Kada postoje vanredni uslovi (kao što je to bilo prošle godine) , očekuje se mišljenje stručnijih (ili barem onih koje smatramo stručnijim). Ako si pratio forum SPOS-a, mogao si primetiti da je iskusni kolega Milijan Trifunović zapazio da se pčele sabijaju u prvi nastavka i sa leglom i sa medom i da kaže da do sada nije imao takve probleme, a to jeste
veliki problem. Rešenje se traži od onih koji su imali slično iskustvo i rešili ga na pravi način. Međutim, na tom forumu se mnoge dobre diskusije razveju nekakvom mržnjom prema "nepodobnima" ili mišljenjem “stručnjaka” koja prevladaju, a često nisu dobra.