Могуће је да је грешка, али исто тако могуће је да је мајстор предвидео да се подњача може користити за оплодњаке. Ако су лета на обе стране подњаче у оси, то је свакако грешка. Ако су померена тако да је једно ближе једној, а друго ближе другој, то је онда за наведену могућност.
Ако је мајстор предвидио да је за двојну намену, можеш затварати задње лето. Ја то радим комадима обичног црева за заливање и то оног јефтинијег које је стишљиво. Ако је тврђе, када је хладније одвалиш нокат док га обликујеш.
ПС
На „седмицама“ и немам лето. Рекао сам мајстору да ми не ставља никакве лајсне ни напред ни назад. Урађен је под подњаче и бочне стране. Назад ставим једно црево пеко целе дужине подњаче, а напред је практично три дела. Један служи за затварање лета при сеоби. У том случају је најбоље када су исте дужине.
Разлог због којег сам се одлучио је тај што се временом испод лајсни скупи нешто влаге и почиње труљење. Када црево врши функцију заградних лајсни, повремено окренем подњачу да се задњи део мало боље просуши. Ово радим при прегледу.
Наравно, не препоручујем ову моју идеју – мени лично одговара.