Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Pcelinjak Lucic

<< < (8/8)

AcaLucic:
     Juce i danas sam odradio prvi prolecni pregled. Stanje na pcelinjaku je sledece...

# od uzimljenih 42 drustava sva su prezimela

# 4 imaju 2 rama legla
# 7 imaju 3
# 20 imaju 4
# 11 imaju 5

    Matice u svim drustvima su bile blokirane pergom bez obzira koliko legla imaju. Leglo je pretezno zatvoreno i tek zalezeno a u manjoj meri je u stadijumu larvi. Polovina pcelinjaka je dobila pogace pocetkom februara a sada sam celom pcelinjaku dodao pogace. Ove godine sam se odlucio za pogace jer su zazimljene na secernom sirupu posto druge pase nije bilo posle bagrema a na suncokret nisam isao. Drustva koja sada imaju 2 rama legla su medju onima koja nisu dobila pogace u februaru, druge razlike su zanemarljive. Posebno mi je drago sto su matice zalezale pune ramove a vrlo mali broj onih koji nisu puni nisam ni brojao. Cilj mi je da prikazem pravu sliku stanja bez ulepsavanja. Sadasnje stanje  kolicine legla je isto kao 30. marta prosle godine.
   Pcelarim sa RV kosnicama. Ovo mi je 4to zimovanje i do sada sam imao samo jedan gubitak  u zimu 2016*2017 sto mi govori da nisam pogresio u odabiru vrste kosnice.

      Pozdrav sa pcelinjaka Lucic iz Uba.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju