Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj početak

<< < (13/15) > >>

Josip Kollert:
Hvala Krešo
U produzetku je juce ocisceno za novih 10ak drustava. Posadjena Evodija i Kauelterija. Jos moram do kraja godine posaditi 20ak Katalpi, cekaju presadjivanje. Za betonske stupce danas pao dogovor u Badelovim vinogradima.
Pozdrav

Vojo Brstina:

--- Citat: Josip Kollert  Decembar 18, 2016, 20:57:45 ---Moj početak

Lijep pozdrav svima
Nadam se da zimujete uspješno,i da će vaše sve zajednice dočekati prolječe.
Evo mog malog ponosa, od  četiri društva koja sam imao u prolječe,došao sam do ovih jedanaest. Za sada su sva društva živa i nadam se da će dočekati proljeće. Nagodinu imam želju uzimiti dvadesetak zajednica tako da bi bilo poželjno da ove sretno prezime.
Inače ovih dana sam posadio 50ak stabalca medonosnog drveća, pa se nadam da ću i tu imati sreće.
Još jednom pozdrav svima

--- Kraj citata ---

Hvala kolega Josipe na lepim željama. I  kod nas su pčele u dobrom stanju, kod mene je za sada takođe sve u redu. Na jednom pčelinjaku od 140 RV košnica sve je odlično, sve su žive i zdrave.. Jedan pčelinjak mi je bio u okruženju sa nekim nemarnim pčelarima ali smo i to brzo stavili pod strogi režim tretmana i kontrole i tu je za sada sve u redu.

Kod brata takođe na jednom pčelinjaku oko 110 košnica odlične, sve žive i zdrave a na jednom opet oko 100 RV košnica valjda su jedna ili dve ostale bez matica zbog kasnog transporta ali sve ostalo je dobro... 

Znači oko 400 košnica što brat i ja opslužujemo sve je " da kucnem u drvo, da ne čuje zlo"...

Drago mi je videti kako se RV košnice šire u Hrvatskoj. Znam da ih ima mnogo a želeo bih da ih bude još više.
 Ako se odlučiš da proširuješ pčelinjak i da ih praviš slobodno proizvedi za svoje potrebe koliko god želiš.  :)
 Evo ti od mene odobrenje za 100 RV košnica a posle kad to popuniš i naseliš na svom pčelinjaku onda imaš još toliko.. Naravno ništa nisi dužan osim da rezultate rada sa RV košnicama pokažeš i ostalim svojim prijateljima i kolegama pčelarima..   :D

Želim ti srećno i uspešno zimovanje...

Pozdrav iz Banata...

Josip Kollert:
Hvala g.Vojo na odobrenju za izradu,da izrađujem ih sam.
A što se tiče korištenja RV košnica kod nas,mislim da ih ima sve više. Kolega koji ima LR i DB vidjevši ove kaže da će smanjivati svoje.
Nitko ne spori da je RV dobra kopšnica, međutim mnogi koriste LR i AŽ pa se večina drži takovih košnica čisto radi mogućnosti prodaje pčela na ramovima.
lp, i medno svima

Miroslav Šugić:
Поздрав Јосипе,дуго нисам био на форуму и данас кад сам га отворио прво на шта сам налетео је тема са твог пчелињака.....Веома ме је обрадовао твој напредак и надам се да ћеш испунити своје планове за следећу годину....Желим ти срећу и да ти се планови испуне...искористио бих прилику и да ти честитам данашњи Божић..
Пуно поздрава са севера Србије из равног Баната....

Josip Kollert:
Hvala Miroslave na čestitci.
Nadam se da je i u tvome pčelarenju sve pod kontrolom, i želim ti uspjeha.
Što se tiče pčela jako sam zadovoljan. Kada sam se informirao sa kojom ću košnicom krenuti u pčelarstvo, jedan stari pčelar mi je rekao da što god odlučio neka to bude jedna košnica. Da nikako ne dombiniram više vrsti, i hvala mu.
Eto forum je kriv što sam se odlučio za RV. Ali slabe godine i paše,manji nastavci.... i odluka pala na Rv.
Ove godine 15 kg po košnici, mnogi "veliki pčelari" nisu ni to,kako ne biti zadovoljan u drugoj godini sa pčelama?
I još ktome sa četiri došao na jedanaest društava. Za nagodinu plan je da dupliram,ali poznavajuči sebe bit će još neka više.
Sada sa nekim znanjem iza sebe nije problem i povećati više i ne samo duplo, ali uvijek su problem financije. Zato pokušavam biti skroman i zadovoljan.
Ako bude sve po planu moram kolegi pokloniti jednu RV, on je počeo sa LR i želim mu pokazati da je moj izbor bolji.
Na mom pčelinjaku su bolji pašni uslovi nego njegovom,ali kako objasniti nego da se uvijeri sam da će iz RV izeti više meda nego iz LRa.
Evo za kraj želim svima sve najbolje u idućoj godini. Neka Vam svima bude i sretna i medna.
Lijep pozdrav svima iz Daruvara.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju