Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Moj pcelinjak moj odmor i uzivanje

<< < (5/5)

Misko Savic:
Pozdrav drage kolege, evo da i ja napisem koju o stanju na mom pcelinjaku, pregledom kosnica pre dva dana stanje nezadovoljavajuce, mozda 30 posto bude spremno za bagrem koji ocekujem posle Djurdjevdana, nekako mi razvoj ove godine bas kasni, voce je cvetalo u lose vreme bilo je kise i hladno, tako da pcele nisu u potpunosti iskoristile vocnu pasu za razvoj. Tako da cu morati i ja da podelim drustva i da odradim pojačavanje drustva koja cu koristiti za bagremovu pasu. Nadam se da cu uspeti da osposobim barem 50 posto zajednica. Pa zdravlje od Boga kako bude.

Misko Savic:
Pitao bih kolege da li je kod nekog vec krenuo da cveta bagrem i na kojoj nadmorskoj visini ako jeste. Pozdrav i medno.

Rakovac Goran:        Нема потребе да се превише секираш јер је стање пчелињака код већине као и код тебе.
        Што се багрема тиче колико ја имам информација почео је да отвара једино на младим стаблима у Београду. На старијима није и неће како кажу за још 4-5 дана.

Misko Savic:
Hvala kolega Gorane, nazalost izgleda da je tako barem po informacijama koje ja imam, ali tako je kako je. Znaci po tome bagrem ce kod mene oko 10-15 maja, posto kod mene kasni vegetacija 15-20 dana u odnosu na Beograd.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju