Eeeee, konačno je prestala kiša, razvedrilo se, a pčelice su jedva dočekale da odem i zavirim u njihove domove.
Polje je polje i uvek ima nekog vetrića, koji očigledno nije smetao vrednicama da izleću. Prvo sam pomislio da opšte sa prirodom tako što kake po njoj, medjutim, videh i nekoliko kako vuku polen. Valjda nemaju više legla. Nisam vadio centralne ramove, kako ne bih "razmotao" klube, već samo krajnje i to kod tzv. PZ3.
Gurajući nos u košnice, vidim da se PZ drže gornjih nastavaka, sa tamnim saćem i hranom. Možda sam ovih dana čak malo i neosnovano paničario. Što bi kolega Nešković rekao - utisak nije egzaktna mera i često vara. Čak i PZ3, koja je najslabija i pretrpela jedan atak grabeži, ima solidne zalihe hrane i verovatno će uz jednu mednu pogaču izaći iz zime OK, osim ako ne bude nekih nepredvidjenih dogadjaja.
U toj sam košnici primetio ( i snimio ) na jednoj satonoši nešto što liči na kakicu nekog insekta, pa ukoliko neko može da identifikuje, biću rad da čujem o čemu se radi.
Osice su vredne, al' baš vredne. Ulaze u košnice, uleću odgore, ma milina prava...