Danas, potpuno nenadano, obišao sam pčelinjak.
Košnica, za koju sam se plašio da je bazmatak liči na bombu. I eksplodirala je, čim sam skinuo zbeg. Ali, ne tako agresivno, kao prošlog puta. Nasrtale su, uglavnom opominjale i povlačile se bez uboda. Ima ih k'o pred bagrem. Na srednja tri rama, po polovina je zatvoreno leglo. Pravo radiličko. Dakle, pola rama med, pola leglo.
Ima i nezaklopljenog meda u košnici. Kolega Akik kaže da je primetio da je ovih prethodnih, toplih dana, bilo i novog unosa.
Onih nekoliko ćelija na krajnjem ramu, koje sam krstio zatvorenim trutovskim leglom i dalje stoje gde su, ali, naspram svetla izgledaju poprilično prazno. Šta je to, Bog će ga samo znati...
Srednja košnica takodje, bogata medom i bogata i pčelom i leglom. Sve izgleda da bolje ne može biti.
Treću nisam otvarao, jer još uvek stoji delimično pojedena pogača ( made by Neša ), pa sam samo virio kroz mrežicu zbega. Stanje zaliha takodje veoma upečatljivo, kao i količina pčela. verujem da ni ta PZ ne oskudeva leglom.
Ljubičice su u punom cvetu, zabelila se i mišjakinja, dok crvena mrtva kopriva najavljuje otvaranje cvetova za sutra, prekosutra...
Sibirski brestovi su dobro napupeli. Džanarika tek pokazuje da pupoljci napreduju. Tratinčica ( krajcarica ) cveta, a maslačak još nije u punoj formi.
U nedelju, kada sam se vraćao sa sajma, primetio sam uz put da je iva izbacila mace, kao i neka bela topola. Takodje, nešto, čiji cvet podseća iz daleka na brestov, samo je krupniji, takodje cveta. Mislim da je i obična bela vrba pred samo cvetanje. Sve u svemu, da je još malo lepših dana i sve smo prebrinuli.