Drago mi je da povlacite to sto ste rekli, naravno, slazem se sa vama da se kaze sladomer.
I nije mi hrvatski maternji jezik, ima stvari koje sam pokupio iz Baranje,a Baranja je, ako niste znali, od davnina bila nasa teritorija, ne zamerite ljudima. Kao sto ni ja ne mogu zameriti sapcanima ili leskovcanima na njihovim izrazima koji takodje nisu u srpskom vokabularu.
Naravno, predstavicu se svima ovog trenutka 
Ma Stefane, nemam nikakvu konotaciju, pisao sam i jednu i drugu poruku na brzaka, nego taj izraz "slador" poznajem zbog tehnologije vina.
Poslaću ti na PP još par stvari, za koje mislim da treba da preciznije napišeš u tekstu i to će biti 100% dobro.
Ne znam da li si ranije čitao temu, gde je receptura, koju sam izlagao, što bi ti rekao "vinska" i gotovo je identična ovoj, koju ti na blogu navodiš.
Ja nisam dosad pravio medovinu, ali ne vidim bilo kakvu razliku u spravljanju, u odnosu na vino, kupinovo, malinovo, višnjevo ili kakvo god.
Takodje, više sam za upotrebu natrijum disulfida ( vinobran ), nego natrijum karbonata ( kalcifikovana soda ).
Što se tiče teritorija, najviše sam uživao u onoj od Triglava do Đevđelije...
Možda zato što sam bio daleko mlađi.
Ne zameram ti ništa, daleko bilo, samo si me malo zabunio...
Pozdrav