Куповао сам од три различита произвођача СО. Претпоследње су ми деловале најбоље, дебље од првих и последњих, тамније боје - уобичајене боје воска и мирисале су на восак (тако јако да су пчеле данима улетале кроз прозор у собу у којој сам их чувао), а не на разне мирисе које додају.
Последње које сам користио су топловаљане СО из Врњачке Бање, од гдина Вање. Моје искуство је: спрам претходних које сам описао ове су некако биле бледуњаве, тање и слабијег, далеко слабијег, мириса. Међутим, пчеле су их нормално прихватале и изграђивале истом брзином као и остале. Тако да, за сада ја се држим њих и њега, одговара ми цена. Ако се покаже да су лоше мењаћемо их, и то је то.
Из Петровца на Млави купити више никад нећу ништа. Ако су то она два брата...
Они су толико непрофесионални и на "о-рук" продавци да је то ван сваке полемике. Нпр: Диктирам му десет ствари које бих да купим, и питам га да ли пише, а он одговара: "Да, да, ништа не брините"...
А онда дође нешто што нисам поручио, уместо два комбинезона стигну три блузе, уместо флах ножа од инокса стигне амерички специјални повијени и незграпни нож и сл. Онда уследи смарање с враћањем два три пута, од трошковима поновног слања и враћања да не говоримо.