Autor Tema: Дејан Војисављевић  (Pročitano 5289 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Дејан Војисављевић

• Gost
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Засеље, Пожега
Дејан Војисављевић
« poslato: Decembar 14, 2016, 21:04:00 »
Зовем се Дејан Војисављевић, имам 29 година и родом сам из Ваљева. Са пчеларством сам се упознао у средњој школи – Богословији у Сремским Карловцима, где сам четири године похађао факултативни предмет Пчеларство. Сада сам свештеник у једном селу у околини Пожеге (Засеље), и ту сам коначно остварио своју жељу да почнем самостално да пчеларим, добрим делом захваљујући и мом куму (пчелару) Ђорђу Марковић из Ваљева. Ове године сам узимио 7 друштава и 11 ројева у дб 10 и ДБ 12 кошницама, али и једну РВ коју сам добио пролетос као рој од Саше Радовановић из Ваљева, и један РВ нуклеус (експеримента ради). За следећу годину сам припремио још 7 РВ кошница, јер желим и лично да се уверим у разлике између једне и друге кошнице. Иначе, члан сам ПУ Нуклеус из Ваљева и ПУ Матица из Пожеге. Хвала свима вама што делите своја знања и искуства. Велико хвала нашем домаћину, господину Воји Брстини; надам се да немате ништа против што сам одлучио да пробам вашу кошницу.  :)

Van mreže Anto Dankić

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Slavonski Brod, Jelas
Odg: Дејан Војисављевић
« Odgovor #1 poslato: Decembar 14, 2016, 21:28:59 »
Dobro došao!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #2 poslato: Decembar 14, 2016, 23:08:28 »
Зовем се Дејан Војисављевић, имам 29 година и родом сам из Ваљева. Са пчеларством сам се упознао у средњој школи – Богословији у Сремским Карловцима, где сам четири године похађао факултативни предмет Пчеларство. Сада сам свештеник у једном селу у околини Пожеге (Засеље), и ту сам коначно остварио своју жељу да почнем самостално да пчеларим, добрим делом захваљујући и мом куму (пчелару) Ђорђу Марковић из Ваљева. Ове године сам узимио 7 друштава и 11 ројева у дб 10 и ДБ 12 кошницама, али и једну РВ коју сам добио пролетос као рој од Саше Радовановић из Ваљева, и један РВ нуклеус (експеримента ради). За следећу годину сам припремио још 7 РВ кошница, јер желим и лично да се уверим у разлике између једне и друге кошнице. Иначе, члан сам ПУ Нуклеус из Ваљева и ПУ Матица из Пожеге. Хвала свима вама што делите своја знања и искуства. Велико хвала нашем домаћину, господину Воји Брстини; надам се да немате ништа против што сам одлучио да пробам вашу кошницу.  :)

Помаже Бог Оче Дејане!
Добро нам дошли!
Радујем се што сте нам се учланили на Форум Кошнице Воја и захваљујем се на пријатним поздравима...!

Задовољство ми је прочитати да имате и РВ кошнице поред ДБ кошница и што сте наумили да проширите пчелињак са још 7 РВ кошница.
Рачунајте на нашу саветодавну помоћ.

Желим вам пријатан боравак и размену искустава са осталим колегама и пријатељима...

Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

• Gost
  • *
« Odgovor #3 poslato: Decembar 15, 2016, 07:48:23 »

Помаже Бог Оче Дејане!
Добро нам дошли!
Радујем се што сте нам се учланили на Форум Кошнице Воја и захваљујем се на пријатним поздравима...!

Задовољство ми је прочитати да имате и РВ кошнице поред ДБ кошница и што сте наумили да проширите пчелињак са још 7 РВ кошница.
Рачунајте на нашу саветодавну помоћ.

Желим вам пријатан боравак и размену искустава са осталим колегама и пријатељима...

Бог вам помогао. Хвала. Већ неко време сам ту и читам, а сигурно ће временом бити и питања. Тему о пчеларењу РВ сам већ прочитао, свих 112 страна, о Нозевоју прочитао и применио га код августовске прихране а и касније преко фајталице... Сарађујем и са свештеником Милорадом Козодер из Пожеге, па сам ту имао прилику да се практично упознам и са Брстиваром. У уторак смо одрадили код њега оксалну, и чекамо сад резултате, да видимо да ли је остало шта варое после два накапавања Брстивара. Свако добро.

• Gost
  • *
« Odgovor #4 poslato: Decembar 15, 2016, 07:49:46 »

Van mreže Rakovac Goran

• Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
« Odgovor #5 poslato: Decembar 15, 2016, 09:22:58 »

Добродошли на овај форум Оче Дејане. Добро сте изабрали и овде ћете наћи праве саговорнике и пријатеље. Срећно и медно Вам било.

Van mreže zoran drpljanin

• Lokacija pčelinjaka: Kula-planinarski dom
« Odgovor #6 poslato: Decembar 15, 2016, 09:27:49 »
Dobro dosao Oce Dejane, Bog dobro dao........Pozdrav iz Kule...

Van mreže Nenad Tucakov

• Školovan pčelar sa uverenjem
    • yu2m personal page
  • Lokacija pčelinjaka: Pančevo - Južni Banat
« Odgovor #7 poslato: Decembar 15, 2016, 09:31:45 »
Dobrodošao.
                     Pomaže Bog.

Van mreže Stamenković Predrag

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Preševo,460 m
« Odgovor #8 poslato: Decembar 15, 2016, 16:54:21 »
Dobro došao, pozdrav iz Preševa.
Људи се смеју твојим сновима.
А онда када их оствариш, мрзе те!

• Gost
  • *
« Odgovor #9 poslato: Decembar 15, 2016, 17:20:59 »
Бог вам помогао. Хвала на добродошлици. Поздрав за све.

Van mreže Драган Нешковић

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #10 poslato: Decembar 16, 2016, 00:16:27 »
Помаже Бог колега Дејане, добро дошао на форум.
Поздрав из Мале Моштанице.

Van mreže SasaRadovanovic1977

• Stari član foruma
  • 060/323 70 75
  • Lokacija pčelinjaka: Valjevo
« Odgovor #11 poslato: Decembar 16, 2016, 11:25:46 »
gde si kume dobro dosao
vodi racuna sa tom RV kosnicom  ;) ;) ;)
posto za db netreba da brines ona zimuje bez problema :) :) :) :)

• Gost
  • *
« Odgovor #12 poslato: Decembar 16, 2016, 11:54:20 »
Помаже Бог колега Дејане, добро дошао на форум.
Поздрав из Мале Моштанице.

Бог вам помогао. Хвала, велики поздрав.

• Gost
  • *
« Odgovor #13 poslato: Decembar 16, 2016, 12:04:00 »
gde si kume dobro dosao
vodi racuna sa tom RV kosnicom  ;) ;) ;)
posto za db netreba da brines ona zimuje bez problema :) :) :) :)

Немам ја проблема са зимовањем, него не знам шта ћу са матичњацима. :D
РВ је на два тела, клубе захвата оба. Хране има довољно, а шта ће даље бити, видећемо на пролеће. Него ти мени да спремиш 10-ак тела РВ. Ове године неки двојица дотераше пчеле у РВ кошницама код мене на багрем, а ја ни једну празну нисам имао. ;)

Van mreže SasaRadovanovic1977

• Stari član foruma
  • 060/323 70 75
  • Lokacija pčelinjaka: Valjevo
« Odgovor #14 poslato: Decembar 16, 2016, 18:49:37 »
mozda su im bile lose pa nisi imao od cega da izvadis ;D ;D