Ostale teme na forumu > Predstavite vaš pčelinjak

Пчелињак Пешић

<< < (2/13) > >>

Nebojša Pešić:
Ваистину се роди, срећан Божић, здравље , весеље и успеха у послу желим теби и твојој породици Војо.

Nenad Tucakov:

--- Citat ---Нека ти ова година буде успешна, да да Бог да прошириш пчелињак
--- Kraj citata ---
Šta?
Kad ga ja pripušim, ima da se širi i sve da pita jel ima još...

Rakovac Goran:

                                                                          Поздрав Небојша ,


                       Добро је да си отворио тему о свом пчелињаку. Оно што се на сликама види обећава. Поздрав и медна ти 2017.година.

Nebojša Pešić:
Данас сам преузео још десет нових кошница без рамова, које ми је направио пријатељ столар из Качарева. Рамове ћу наручити од Игора из Новог Бечеја.
Јуче и данас је коначно била пријатна температура и променљиво облачно са сунчаним интервалима. То је погодовало пчелама, да се огреју на фебруарском сунцу, размрдају крила и истресу сав баласт. Обзиром да је температура била скоро 15 степени подигао сам збегове и мало исфајтао пчеле којима је то пријало. Сва друштва су преживела јануарске мразеве. Од 15 друштава, само су у 2 кошнице узимљене на 2 наставка залихе хране знатно смањене. Највеће залихе су остале на друштвима која су узимљена на 3 наставка, те се још једном потврђује Војина препорука. Ево неколико фотографија. Поздрав свима.

Nebojša Pešić:
Данас је био предиван дан, као пролећни. Био сам на послу до 15 сати, а онда рекох себи да искористим мало дужи дан и прегледам кошнице, јер се већ сутра најављује промена времена. Започео сам око 16,15. Од 15 друштава, успео сам да прегледам 11, до 17,30 сати док се видело. Само у једној кошници на једном раму је било започето легло у пречнику од око 8 цм. Изгледа да  хладан јануар, кошава у мом крају и локација кошница нису погодовали прераном започињању легла.
У једној кошници запазио сам на сатоношама браон флеке, вероватно од ноземе. У доњем наставку те кошнице било је доста угинулих пчела, те сам их истресао и очистио подњачу. Због критично малих залиха хране у 4 друштва (прошлогиодишњи ројеви) морао сам да додам погаче. Све у свему стање и није тако лоше како сам мислио.
Када прође најављени талас захлађења и поново отопли, очекујем да почетком марта леска отвори ресе, а након ње и сибирски брест. 
Ово је био мој мали извештај са пчелињака.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju