danas sam napravio veliku gresku. drustvo je bilo bez matice,danas je 16 dan,kako su izlegle nekoliko maticnjaka.otisao sam da pogledam(nisam pre mogao do sinoc je padala kisa),prvo sto sam danas sam napravio veliku gresku. drustvo je bilo bez matice,danas je 16 dan,kako su izlegle nekoliko maticnjaka.otisao sam da pogledam(nisam pre mogao do sinoc je padala kisa),prvo sto sam otvorio na zadnjem ramu sa 5-6 pcela primetim novu maticu.napravim gresku i prebacim je 3 m. u praznu kosnicu(misleci da ima jos koja unutra).ostale pcele su brze bolje rusile ostale maticnjake.kad sam hteo da je vratim,u praznoj kosnici,nije je bilo.cini mi se da sam video da je odletela.pitanje :da li matica moze sama da se vrati u maticnu kosnicu.ne znam da li je sparena?[/size] na zadnjem ramu sa 5-6 pcela primetim novu maticu.napravim gresku i prebacim je 3 m. u praznu kosnicu(misleci da ima jos koja unutra),i da je ne mogu posle naci,.ostale pcele su brze bolje rusile ostale maticnjake.kad sam hteo da je vratim,u praznoj kosnici,nije je bilo.cini mi se da sam video da je odletela.pitanje :da li matica moze sama da se vrati u maticnu kosnicu.ne znam da li je sparena?