Autor Tema: Uljana repica 2018.  (Pročitano 6902 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zoran drpljanin

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 1035
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kula-planinarski dom
Odg: Uljana repica 2018.
« Odgovor #30 poslato: April 29, 2018, 18:02:54 »
Postujem Dule, ali jednostavno moram da izvrcam, nedaostatak ambalaze.. Kako sacuvati takav nezreo med, osloboditi ga viska vlage. Neko kaze u suvu tamnu prostoriju a opet ima i onih koji kazu preko kante gaza i na suncu drzati.. Ima li ko iskustvo.

Van mreže Bojan Šušnjar

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 964
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Banja Luka
Odg: Uljana repica 2018.
« Odgovor #31 poslato: April 29, 2018, 20:19:40 »
Majkane nemam iskustva ali to na suncu mi djeluje ka recept da se ukiseli. Tamno hladno i suho mjesto mi djeluje kao pametnija varijanta. Možda je subjektivno mišljenje ali mislim da bakterije brže rade na toplom i svjetlom mjestu.

Pozdrav svima...

Van mreže zoran drpljanin

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 1035
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kula-planinarski dom
Odg: Uljana repica 2018.
« Odgovor #32 poslato: April 29, 2018, 21:33:11 »
Ko to zna majkane, da je vocni, ne bi ni vrcao, neka je malo tamniji ali ovo je ipak repica i ima je mnogo vise..Ako i pogresim, bar cemo znati ono sto sada ne znamo.

Van mreže Bojan Šušnjar

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 964
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Banja Luka
Odg: Uljana repica 2018.
« Odgovor #33 poslato: April 30, 2018, 07:48:06 »
Majkane zašto ga ne držati na hladnom pa ga poslije vrcanja bagrema po potrebi razrijediti o dati pčelama na ponovnu preradu?