Pozdrav svima,
Juce je kod mene bio izuzetno lep dan sa malo slabog vetra. Milina raditi sa pcelama. Pa reko' sebi, ugrabi priliku dok se vreme nije promenilo i odradi prvi detaljan prolecni pregled

. Sto se ispostavilo kao odlicno

, posto je danas katastrofa od vremena duva vetar, hladno, pada kisa - kao da je novembar mesec.
Od 7 kosnica, 3 DB 12 i 4 DB 10, 6 kosnica je po mom veoma skromnom misljenju, izaslo iz zime odlicno, od tih 6 kosnica samo u jednoj ima legla na 3 rama u ostalim je na 4 rama, s'tim sto je zalezena i jedna i druga strana rama. Na svakom ramu gde je leglo, zatvorenog ima malo vise od velicine sake ali je svaki ram kompletno zalezen od letvice do letvice. Kod sedme kosnice imam jednu nedoumicu, tretirana je potpuno isto kao i ostale kosnice, ni iz jedne nije vrcan med, jesenas sve su tretirane protiv varoe, ali kod nje ima jako malo pcela i legla zalezenog taman onoliko koliko ima pcela.
Moje pitanje da li bi bilo dobro da je malo pojacam sa zatvorenim leglom iz drugih kosnica ili da je ostavim da se sama razvija.
Umalo da zaboravim u jednoj kosnici skoro da uopcte nema meda ima polena ali meda nigde, sta tu raditi da li je jos uvek rano za sirup ili ne?
Malo sam oduzio nadam se da necete zameriti

Pozdrav svima