Hvala Dušane na javljanju, puno znači, mogli bi i drugi da se ubace, čisto malo poređenja radi.
Rad je bio izvanredan i danas, prosto je milina sedeti i samo posmatrati njihovo uletanje u košnicu. I vrlo važna stvar je da u ovako toplim danima, bez kiše one krenu veoma rano, još oko 5h se vidi da unose, imam snimak od pre dva-tri dana pre odlaska na posao, selio sam rano pčele sa kolegom, pa sam video kod mene da su vrlo rano izašle napolje. A i sam završetak dana u ovim toplim danima za njih je negde oko 8, pola 9pm. Prošle godine sam prisustvo momentu da dve tri košnice, umesto da privode dan kraju, odjednom počinju da ubrzavaju i to kao u špicu dana. Desilo se u periodu oko 20h, I nisu stale dok ih potpuni mrak nije zaustavio, oko 21h. Moja pretpostavka jeste da je jedna parcela imala neko lučenje nektara pred zalazak sunca, i da su ove osetile. Nije bilo realno da tako donose u tom periodu. Tako da je za razumeti da ponekad pojačaju vagu kao kod Dušana, kad imaju više vremena za rad u toku dana.
Ova godina obećava.