02.12 2022. године са почетком у 17: 00 сати почео сам са предавањем пчеларима Бачке Тополе.
Своја предавања обично не најављујем и не објављујем пре почетка предавања па тако нисам ни овај пут.

Ово је било меје треће предавање пчеларима Бачке Тополе приликом којег сам имао задовољство да поново видим драге пријатеље након око 6 година од претходног предавања.
Претходно предавање трајало је 4 сата а ово само два и по сата због фудбалске утакмице наше репрезентације која нам је накнадно покварила расположење а успут и скратила наше пчеларске теме.

Главна и основна тема била је пчеларење, наше грешке и проблеми са којим се сусрећемо током пчеларења и током године.
И овог пута као и пре све се одвијало без видео пројектора и напамет научених предавања.
једна од тема била је проблеми са вароом, затим друга правилно зазимавање, па развој пчелињих заједница и припреме за пчелиње паше.
Брзо пролети тих 2 и по сата и баш ми је криво што нисмо били у прилици да наставимо како би себи што једноставније олакшали рад и указали на више проблема на које наилазимо током нашег пчеларења.
Захваљујем се драгим пријатељима на позиву и на гостопримству а посебно председнику Мирку Спасојевићу на пријатним речима и добродошлици.
Пред само предавање направили смо један мали прилог о стању у нашем пчеларству и пчеларским иновацијама за локалну Радио Телевизију Бачке Тополе.
Још једном пуно поздрава за све драге и позив за унапређење и осваремењавање нашег пчеларства.
Поздрав драгим пријатељима...