Nemojmo biti previše surovi i odgovarati istom merom, da nebismo ličili na njega.
Taj čovek o svom trošku ide na Apimondije. Na svakoj objavi po nekoliko radova koje prođu određene komisije. Objavio nekoliko knjiga iz pčelarstva. Izdaje časopis... Za sve to treba imati određenog znanja i moći. To je po mom mišljenju za uvažavanje, u meri koju zaslužuje i kvalitet i kvantitet.
Meni se lično ne sviđa njegov odnos prema drugim manje ili više sposobnim ljudima. Svi su neznalice samo je on sve najbolje zna. Sve pčelarske knjige treba baciti u kontejner i uzeti samo knjigu Gospodar pčela, ako želite da naučiti prave stvari. Nijedan predsednik SPOS-a ne valja i td.
Ja sam ubeđen da stvari nisu tako crno bele i da nisu tako jednostrane. Prosto njegova isključivost i opijenost sopstvenim likom i delom, najviše šteti njemu. Takvih ima i u vrhu naše pčelarse branže i bolji poznavaoci dobro znaju na koga mislim. Ima i takvih, koji očekuju da im pčelari svakodnevno hrane ego raznoraznim pohvalama u stilu da tebe nije ....... i dobijaju željene hvalospeve od onih koji bi da na taj način ućare nešto za sebe. I sami znate da na žalost i toga ima, mada pčelari u tom pgledu nisu izuzetak, ima toga i u drugim oblastima.
Ta osobina nije retka ni kod običnih pčelara koji samozaljubljeno smatraju da pčelarstvo najbolje poznaju, da su oko njih sve gluperde i neznalice.
I mi u našoj sredini imamo nekoliko takvih, od kojih je najpoznatiji "držalac više potpuno slobodnih matica u jednoj zajednici". On otvoreno iznosi stav da, po njemu u srpskom pčelarstvu niko ništa ne zna osim njega a najveće neznalice su sa titulom Dr.
Posle mu đavo kriv što ga svi izbegavaju i svi mu se podsmevaju. Da nije takav siguran sam da bi bio uvažen u meri koju zaslužuje time što u pčelarstvu radi.
Izvinjavam se, previše odužih. Pozdrav.