Autor Tema: Novosti pčelarskog udruženja iz Užica  (Pročitano 62225 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Branko Radovanović

• Napredni član foruma
  • Pol: Muškarac
Odg: Novosti pčelarskog udruženja iz Užica
« Odgovor #60 poslato: Januar 15, 2013, 16:06:08 »
Prošle godine mi je vaš rad bio zanimljiv zato što sam predavanja mogao da vidim na jutjubu i mogu da zahvalim na tome a nadam se i ove godine da ću moći pogledati neko novo predavanje

Van mreže drazen.kasapovic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: sremski karlovci
« Odgovor #61 poslato: Januar 15, 2013, 18:44:46 »
Да ли има наставак овог предаванја?
Кумафос и јесте бојни отров,а посебно има погубан утицај на матице.
Али без обзира медју прва три је препарата у свету по кориштенју.

Van mreže Momcilo Cosovic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Pale, Republika Srpska 900 mnv
« Odgovor #62 poslato: Januar 15, 2013, 19:29:01 »
Бранко на овом линку имаш нека предавања. Обично једном седмично (уторком у 18,00) се организује предавање а за пар дана постави на линк који ти шаљем. Поздрав из снијежних Пала.
http://brdsko-planinskopcelarenje.com/forum/index.php?topic=1410.msg14830#msg14830

Van mreže Branko Radovanović

• Napredni član foruma
« Odgovor #63 poslato: Januar 15, 2013, 20:47:55 »
Kolega Momo pratim ih redovno

Van mreže stevanovic sveto

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #64 poslato: Januar 15, 2013, 21:22:49 »
Prošle godine mi je vaš rad bio zanimljiv zato što sam predavanja mogao da vidim na jutjubu i mogu da zahvalim na tome a nadam se i ove godine da ću moći pogledati neko novo predavanje
Да ли има наставак овог предаванја?
Кумафос и јесте бојни отров,а посебно има погубан утицај на матице.
Али без обзира медју прва три је препарата у свету по кориштенју.

Kolega Branko, nismo imali tehničkih mogućnosti kao prošle godine. Zbog toga ove pčelarske godine nismo mogli da organizujemo onlajn predavanja, ali ćemo se potruditi da u narednom periodu nešto učinimo.

Kolega Dražene, ja sam samo probao kako mi funkcioniše NIKON, pa sam snimio sam početak predavanja. Koliko vidiš, osvetljenje je bilo veoma slabo, a nešto nije bilo u redu sa mikrofonom, tako da nisam nastavio snimanje. Rekao mi je Gvozden da u nekom pčelaru iz 2008 (možda junski) ima njegov tekst o organskom pčelarenju. Pčelari su mi u selu pa nisam mogao da proverim. Bilo bi dobro da to neko nađe i predstavi nam ovde na forumu, to jest da otvori novu temu o organskom pčelarenju, jer zainteresovanih sigurno ima. Slična tema ima na SPOS-ovom forumu, ali tamo su je neki pojedinci potpuno pokvarili iako mi se čini da oni uopšte nisu zainteresovani za organsku proizvodnju. Pišu, valjda samo da bi se takmičili ko će više poruka da napiše, a usput samo mudruju. Pozdrav.

« Odgovor #65 poslato: Januar 28, 2013, 22:55:53 »
Danas je nastavljen rad Debatnog kluba našeg udruženja. Tema je bila "Kontejnersko pčelarenje - Moj način pčelarenja". Predavač (uvodničar) je bio užički pčelar Milijan Savić koji poseduje 4 kontejnera. Predavanju je bilo prisutno oko 80-tak pčelara (najviše do sada). Posle predavanja druženje je nastavljeno u prostorijama našeg Udruženja. Evo nekoliko fotografija sa večerašnjeg druženja. Pozdrav.

« Odgovor #66 poslato: Februar 15, 2013, 15:41:57 »
Danas je u prostorijama našeg udruženja proslavljeno Sretenje, slava našeg Udruženja. Domaćin je bio Dragan Milićević, naš mladi kolega. Evo nekoliko fotografija sa današnjeg druženja. Pozdrav.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #67 poslato: Februar 15, 2013, 16:00:48 »
Srećna Slava!
Lepo domaćin  organizovao a vi ste se lepo družili i uživali...

Van mreže sirka pavel

• Stari član foruma
« Odgovor #68 poslato: Februar 15, 2013, 21:25:34 »
Lepo druženje.

« Odgovor #69 poslato: Februar 24, 2013, 21:25:55 »
Danas je u Užicu održana redovna godišnja Skupština društva pčelara Užice, koja je ujedno bila i izborna. Za predsednika je ponovo izabran Dr Borko Tanović. Posle izbora održana su dva predavanja. Dr Zoran Stanimirović održao je predavanje na temu: "Uticaj prirodnih i sintetskih supstanci koje se primenjuju u zdravstvenoj zaštiti pčela na kvalitet pčelinjih proizvoda", a njegov asistent Predrag Simeunović održao je predavanje na temu: "Virusne bolesti pčela - tihi neprijatelj pčelinjeg društva -". Posle Skupštine druženje je nastavljeno na ručku, na periferiji Užica, na Previji (opevana u pesmi..). Evo nekoliko slika sa današnjeg druženja. Pozdrav.

Van mreže Рајко Борић

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Novosti pčelarskog udruženja iz Užica
« Odgovor #70 poslato: April 30, 2013, 12:17:10 »
Друштво пчелара Ужице је стварно моћно удружење, са многим одлично организованим акцијама.
Да ли планирате да направите своју интернет презентацију? Нешто једноставно, са подацима о Друштву и активностима.

« Odgovor #71 poslato: Novembar 07, 2013, 18:44:53 »
PLAN RADA Debatnog kluba Društva pčelara Užice za 2013/2014 godinu

1) 25.11.2013.  Otvaranje Debatnog kluba i osvrt na proteklu pčelarsku godinu - Dr Borko Tanović
 2) 02.12.2013.  Kasna pčelinja paša sa osvrtom na medljiku i njen uticaj na zimovanje - Milija Vučetić
 3) 09.12.2013.  Suzbijanje varoe sredstvima koja ne ostavljaju rezidue - Sveto Stevanović
 4) 16.12.2013. Štetočine u pčelarstvu i kako se boriti protiv njih - Tomo Prokić
 5) 23.12.2013.  Ekonomika pčelarenja i metode za ostvarivanje  visokih prihoda - Milić Vukić
 6) 30.12.2013.  Problemi pčelarenja u brdsko-planinskim uslovima - Mileta Branko
 7) 13.01.2014. Inovacije u pčelarstvu u funkciji lakšeg i efikasnijeg rada - Slobodan Marjanović
 8) 03.02.2014. Metode uvećanja sopstvenog pčelinjaka - Nikola Gros
 9) 10.02.2014. Način seobe pčelinjih zajednica u funkciji postizanja maksimalnih prinosa - Stojan Ječmenica
10) 17.02.2014. Uzgoj matica i formiranje rojeva u vreme paše bez smanjenja prinosa - Tomislav Jović
11) 24.02.2014. Prolećni i jesenji radovi na otkrivanju i prevenciji pčelinjih bolesti - Miodrag Petrović
12) 03.03.2014. Mogućnost i problemi uzgoja matica za tržište sa osvrtom na mogućnost formiranja reprocentra - Zlatko Dragačevac
13) 10.03.2014. Priprema društava za bagremovu pašu i njeno iskorišćavanje - Radoslav Vukotić
14) 15.03.2014. Savremena tehnika i oprema u pčelarstvu - MINELI
15) 22.03.2014. Obilazak jednog pčelinjaka - po dogovoru

Program je orjentacionog karaktera i može se po potrebi menjati i dopunjavati u skladu sa predlozima iznetim na Debatnom klubu. Debatni klub radiće ponedeljkom u sali Privredne komore Užice - drugi sprat Gradske kuće, sa početkom u 17.00 sati.

Ako ste u blizini navratite i učestvujte u radu debatnog kluba. Pozdrav.

« Odgovor #72 poslato: Novembar 25, 2013, 21:22:48 »
Večeras je počeo sa radom Debatni klud našeg udruženja. Prisutno je bilo 50-tak pčelara. Raspravljalo se o ponuđenim temama i  protekloj sezoni. Pozdrav.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #73 poslato: Novembar 25, 2013, 23:56:19 »
Sveto, jel' su iste slike u Udrženju?