Stanje u mojim RV kosnicama je sledece (paketni rojevi naseljeni 3 jula 2010): U drugom nastavku, u kom su i zimovale imam po oko 8 ramova legla, dok u prvom (na podnjaci) u kom su preko zime bile satne osnove i u koji sam dva puta spustao po 2 rama legla iz gornjeg nastavka a na njihovo mesto stavljao osnove koje su pcele brzo izgradile i zalegle, imam po 4 rama sa leglom(uglavnom otvorenog) dok su ostali ramovi sto izgradjeni sto satne osnove. Dakle u kosnicama imam oko 12 ramova sa leglom svih stadijuma i oko 17 ramova pcela. Posto se blizi bagrem mislio sam da uradim sledece: Oko 1 maja da u prvi nastavak spustim oko 6 ramova sa sto mladjim leglom, 2 osnove i dva rama sa medom i polenom, i stavim maticnu resetku.U drugi nastavak da stavim 3 rama sa zatvorenim leglom, neke sa izgradjenim sacem i par osnova, a u treci ostatak legla i ostale osnove.
Zamolio bih Gosn Voju,Momu i ostale koji imaju neki predlog i savet da napisu, da li je ovo plan koji ce dati neke rezultate ili da uradim nesto drugacije. (Mozda da umesto 3 nastavka stavim EV nastavak, sa osnovama)
Hvala svima i svako dobro,