Поштоване колеге,
Данас сам урадио један краћи преглед на 5 кошница. Легла има у свим кошницама у врло малим количинама. Само у једној кошници сам нашао затворено легло, величине шаке и то на једној страни рама. На другој страни, залежено је тек пар ћелија. У свим кошницама је затворено легло, укупно не веће од четвртине шаке . У једној сам видео и пар ларви старих од 4 до 5 дана. У свим прегледаним кошницама, легло се налази или на трећем или четвртом раму или по мало на оба. Пчеле склањају храну из централних рамова, вероватно се спремају за повећавање легла ако то дозволе укупни услови у природи.
Хране у кошницама има сасвим довољно. Бројчано стање заједница је одлично. Код мене је у оба наставка по 8 рамова у свим кошницама. Слике су од данас приликом прегледа и лепо се може видети колико пчела има на другом и осмом раму. Средишњи рамови су наравно пуни пчела. У доњим наставцима углавном се налази по два, три рама пуних пчела. Температура приликом прегледа била је +15 степени.
Приликом овог прегледа ја сам пчеле испрскао Нозевојом. Све заједнице су живе и здраве и рекао бих у одличном стању. Толико за ово јављање.
Поздрав свима из Мале Моштанице