Gospodine Vojo , šta bi sa Tordom , ima li neke vesti o žrtvama ( nadaj Bože ) , kolika je šteta naneta ? Pozdrav .
Kolega Žiko, nešto sam siromašan sa informacijama iz Torde. Gledao sam na TV da je kako meštani kažu bilo veliko nevreme i neka vrsta malog tornada. Kažu da je podigao traktorsku prikolicu i odneo neku gvozdenu kapiju desetak metara dalje. Meni je sve to malo nelogično. Ljudi su taj dan obeležavali uskrs i naišlo je veliko nevreme praćeno gradom.
Posle podne sam bio u Novom Bečeju kada je naišlo nevreme sa jakim vetrom i sitnim gradom i vetar je baš duvao u pravcu severo-istoka. Gradni oblaci su nastavili baš u tom pravcu prema selu Bašaidu, Tordi Karađorđevu, Aleksandrovu.
U Tordi je naišlo baš najveće nevreme i gradni oblak je izručio krupan grad u jednoj ulici.
Ja sam iz Novog Bečeja gde je započeo grad i nevreme tog nedeljnog popodneva jurnuo malo brže prema Novom Miloševu kako bi što pre napustio područje zahvaćeno gradom. Još 7-8 kilometara vozio sam kroz nevreme sa pljuskom i sitnim gradom.
Bilo ne ponovilo se nigde.. Zakazale su sve protivgradne službe.
Kod mene je jutros oko 6 sati bilo 3 stepena a danas temperatura i u najtoplijem delu dana nije prešla 6 stepeni. Vetar je ceo dan duvao i kiše hvala Bogu nije bilo.
Za sutra najavljuju malo toplije. Videćemo hoće li pčelice sutra uspeti izaći malo napolje po prvi voćni polen. Kod mene je polako i stidljivo u nekom strahu od nevremena počela kajsija da cveta.
Žanarika još nema hrabrosti da otvori prve cvetove.
Godina će verovatno kasniti najmanje jednu sedmicu a možda i dve.
Pozdrav svima....