Autor Tema: Vremenska situacija  (Pročitano 725032 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Živorad Žika Ilić

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Simićevo -44.39°N 21.21°E 90m N.V.
Odg: Vremenska situacija
« Odgovor #1815 poslato: April 03, 2013, 21:22:31 »
Gospodine Vojo , šta bi sa Tordom , ima li neke vesti o žrtvama ( nadaj Bože ) , kolika je šteta naneta ? Pozdrav .
svi smo mi ljudi treba biti čovek . Patrijarh Pavle .

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #1816 poslato: April 03, 2013, 21:50:52 »
Gospodine Vojo , šta bi sa Tordom , ima li neke vesti o žrtvama ( nadaj Bože ) , kolika je šteta naneta ? Pozdrav .
Kolega Žiko, nešto sam siromašan sa informacijama iz Torde. Gledao sam na TV da je kako meštani kažu bilo veliko nevreme i neka vrsta malog tornada. Kažu da je podigao traktorsku prikolicu i odneo neku gvozdenu kapiju desetak metara dalje. Meni je sve to malo nelogično. Ljudi su taj dan obeležavali uskrs i naišlo je veliko nevreme praćeno gradom.
Posle podne sam bio u Novom Bečeju kada je naišlo nevreme sa jakim vetrom i sitnim gradom i vetar je baš duvao u pravcu severo-istoka. Gradni oblaci su nastavili baš u tom pravcu prema selu Bašaidu, Tordi Karađorđevu, Aleksandrovu.
U Tordi je naišlo baš najveće nevreme i gradni oblak je izručio krupan grad u jednoj ulici.

Ja sam iz Novog Bečeja gde je započeo grad i nevreme tog nedeljnog popodneva jurnuo malo brže prema Novom Miloševu kako bi što pre napustio područje zahvaćeno gradom. Još 7-8 kilometara vozio sam kroz nevreme sa pljuskom i sitnim gradom.

Bilo ne ponovilo se nigde.. Zakazale su sve protivgradne službe.

Kod mene je jutros oko 6 sati bilo 3 stepena a danas temperatura i u najtoplijem delu dana nije prešla 6 stepeni. Vetar je ceo dan duvao i kiše hvala Bogu nije bilo.

Za sutra najavljuju malo toplije. Videćemo hoće li pčelice sutra uspeti izaći malo napolje po prvi voćni polen. Kod mene je polako i stidljivo u nekom strahu od nevremena počela kajsija da cveta.
Žanarika još nema hrabrosti da otvori prve cvetove.
Godina će verovatno kasniti najmanje jednu sedmicu a možda i dve.

Pozdrav svima.... 
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Jano Supek

• Stari član foruma
  • Nije dovoljno znati, moramo to i primeniti.
  • Lokacija pčelinjaka: Jermenovci
« Odgovor #1817 poslato: April 03, 2013, 22:01:59 »
Ako ovako nastavi, bagrem neće procvetati do 10 maja sigurno.

• Stari član foruma
« Odgovor #1818 poslato: April 03, 2013, 22:49:51 »
Zahvaljujem na iscrpnoj informaciji gospodinu Voji , više volim da slušam novosti ,, iz prve ruke " , na tv mnogo umeju da filuju nabolje ili nagore već kako im zatreba sit sam medijskim manipulacijama, žao mije tih jadnih građana koji su pretrpeli ogromne štete , a verovatno je među meštanima bio i neko od pčelara , ako je još imao na svom imanju u selu stacionar pčela ...... strašno , iz jedne jade izađosmo u drugu goru nastradasmo . Kod mene godina kasni za punih 14 dana sigurno , džanarika cveta u prvoj dekadi marta ( u mom kraju ) a ove godine pri kraju meseca ? .. Eto je beli se od cveta , mada nije sva procvetala , ima još pupoljka i one što su u senci će ovih dana sigurno cvetati , jel su pupoljci obeleli samo što nisu se raspukli . Želim vam svako dobro i još jednom hvala gosn Voji na nesebičnosti i drugarstvu . Pozdrav .

Van mreže Boris Salaj

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sombor- Gradina
« Odgovor #1819 poslato: April 03, 2013, 23:26:26 »
Protivgradna služba nije zakazala Vojo, još im nije počela sezona...

• Stari član foruma
« Odgovor #1820 poslato: April 04, 2013, 09:51:47 »
Protiv gradna zaštita počinje sa radom od 15 aprila  pa sve do 15 oktobra . Klega Borise upravu ste i sam sam strelac na protivgradnu zaštitu za reon Simićevo . Da dodam da je danas oblačno i neznam dali ćemo uopšte ugledati sunce u toku dana , jel je oblačnost gusta i temperatura je niska ( 5*C ) . Biće bolje neko viče , na papiru mrtvo slovo , pasus pesme od Bore Đorđevića . Pozdrav vama dragi prijatelji .

Van mreže Boris Salaj

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sombor- Gradina
« Odgovor #1821 poslato: April 04, 2013, 10:43:00 »
Žiko šta da ti kažem, imam u familiji jednog strelca...

ako neko ne zna na linku http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/radarska.php se mogu naći animacije oblačnosti i radarske slike kao i linkovi prema radarima susednih zemalja pa možete sami predvideti hoće li biti kakvog nevremena, a na samom sajtu RHMZ upozorenja i najave kao i aktuelni podaci o vremenu vodostaju ( gde ste pecaroši...).

Van mreže stevanovic sveto

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #1822 poslato: April 04, 2013, 15:08:11 »
U Užicu noćas padala kiša, a po okolnim brdima sneg (Zlatibor, Povlen...). Jutros prohladno i oblačno sa temperaturom 4oC. U 13.00 č temperatura +13oC, pčelice lete, na maslačak, ljubičicu i mrtvu koprivu. Pozdrav.

• Stari član foruma
« Odgovor #1823 poslato: April 06, 2013, 17:20:25 »
Danas tmurno bez vetra sa petnaestak stepeni , pčele su izlazile ali ne ko, juče , danas su izlazile u manjem obimu nije bilo ni zračak od sunca dok juče je bilo par sati sunčanog vremena pa sam se i sam lepo osećao a kamoli pčelice . Pozdrav Živorad .

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #1824 poslato: April 06, 2013, 20:17:17 »
Kod mene je u sredu bilo 6 stepeni, četvrtak 6 stepeni, petak opet 6 stepeni i konačno danas se malo pomerilo na 10 stepeni. Sve ove dane bilo je oblačno i hladno a i danas ceo dan oblačno.

Danas su ipak nakon više dana pčele jurnule po neophodan polen i nešto nektara na mrtvu koprivu i tek procvale kajsije čak i na 8 stepeni a posle nešto jače na tih 10. Da je bilo malo sunca sve bi bilo dobro ali na žalost  poslepodne kada je malo pala temperatura i dunuo severac hiljade i hiljade ih je ostalo nepomično ispred i oko košnica a većina sa po malo polena na nožicama. 

Važno je ipak da su izašle na pročisni izlet i da su koliko toliko donele polena.
Za koji dan kada procveta džanarika sve će biti mnogo bolje...

Za sada godina značajno kasni....

Pozdrav svima....

Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

• Stari član foruma
« Odgovor #1825 poslato: April 06, 2013, 20:44:25 »
Vojo Brstina Za sada godina značajno kasni....

Nažalost to je gruba stvarnost , izgleda da je opšti sindrom vremena zahvatio celu Srbiju . . .  Kod mene odprilike 15 dana kasni , u normalnim godinama šljiva je trebala da je završila sa cvetanjem , na redu su trebale biti breskve i još neko bilje , pa zatim kruške jabuke trešnje višnje  i  . . . . .  Videće se krajnji rezultat kada otopli . Pozdrav kolege Živorad .

Van mreže sava mitic

• Lokacija pčelinjaka: Aleksinac
« Odgovor #1826 poslato: April 06, 2013, 21:07:08 »
Za današnji dan može se svašta reći.
Jutros dugo maglovito, oblačno sa  izmaglicom.
Tokom središnjeg dela dana DOBRO. Ovo bi bio tek drugi dan koga su pčele mogle da par
sati iskoriste.
Popodne kratkotrajna kišica koja je prizemljila sve pčele u svojim košnicama.
Trenutno pada kiša.

Evo šta sam danas kompletirao od onoga što su pčele posećivale.

Pozdrav iz Aleksinca

Van mreže Dragan Šošić

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #1827 poslato: April 07, 2013, 13:39:04 »
Sada je samo 6 °C. Reže severac. Nije jak, ali pri ovoj temperaturi...

Juče sam napisao da su pčele radile 2 sata. To je ukupan rad, od početka izlaska iz košnice. I na 11 °C se ne može smatrati da su imale neke izuzetne mogućnosti. Unele su nešto polena.

Videćemo kako će biti vreme narednih dana. Za sada je srednje žalosno, jer su latice sa prvih svetalih džanarika otpale pre dva dana (kod mene – okolina Obrenovca).
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Ivan Simic 1

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
« Odgovor #1828 poslato: April 07, 2013, 15:29:12 »

Trenutna temperatura 7 stepeni i umerena kosava sa severo-istoka,jako niska oblacnost sa slabom kisom. Dzanarika jos nije u potpunosti otvorila cvetove.
   Jucerasnji dan lep pcele dobrim delom dana bile aktivne.Kako sam sa clanovima drustva isao do Kamenova drasticnu promenu vremenskih prilika primetili smo oko Paracina.

Van mreže dragan manasijevic

• Član foruma
  • 063-1659782
  • Lokacija pčelinjaka: reljan
« Odgovor #1829 poslato: April 07, 2013, 16:17:40 »
juce na jugu je bio veoma topao dan ceo dan su pcelice bile aktivne, a danas ceo dan pada kisa od ranog jutra najavili 30 litara po kvadratu a ja mislim i da je palo toliko. pozdrav sa juga.
moje predstavljanje.