Pogledao sam par društava, koja su mi bila sumniva sa hranom. Iako je vetar jak, stanje redovno. Za sada je dobro.
Čak i neki slabići, koji su u prvom LR nastavku (iznad je PM nastavak pun meda) "predu". Imaju i dole hrane i nema zime za njih.
Jedan oplodnjak sam istresao, jer je ostao u prvom nastavku i ima leglo. To ga je "usidrilo" i dve ulice su već bile prividno "gotove" (nisu davale znake života). Posle kratkog grejanja, pčela istresena i ubačeni ramovi sa medom, do legla.
Kod mene u Maloj Moštanici je sinoć bilo -7, sa strahovitim udarima vetra. Sin je išao autom u gradi kaže da ima pokrivljenih saobraćajnih znakova.
Danas nisam gledao temperaturu tokom dana, ali vetar ubija. Kakav je vetar, nisam imao volje da gledam termometar.
Kako je ovima u košavskom području, pre svega u južnom Banatu, mogu da zamislim.
U južnom Banatu vetrić pirka 168km/čas... 
Pozdrav
Znam kako je u Banatu, kada duva. Mislim da sam među prvima, koji je osporio "neverovatnu težinu" pčelarenja u planinskim predelima. To sam uradio, jer znam šta je košava i znam šta je banatska košava. Takođe, znam šta su zime u ravnici, koja ima odlike stepske klime: jaki vetrovi ili dugotrajne niske temperature ili magla.
Teškoće, takođe postoje u visinskim predelima, brdima i planinama košavskog područja.