Autor Tema: Vremenska situacija  (Pročitano 724960 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Драган Нешковић

• Više od prijatelja foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
Odg: Vremenska situacija
« Odgovor #2100 poslato: Maj 04, 2014, 13:40:55 »
Код нас је киша редован гост ових дана. Јуче је било пар сати без кише, а онда је почела да пада негде око 5 поподне и не престаје ево до сада, још увек пљушти. Има неких 2-3 сата како је почео и јак ветар. Дивота једна од времена.
Температура је 10 степени. Ово на слици је Ђул. Он има лепе и јаке цветове који формирају лоптасту структуру.
То дрво се налази између наших кућа и релативно је заклоњено од ветра и кише. Ево како га је киша која је пљуштала целу ноћ, овршљала и колико је цветова спало. Исто је и са багремом.
Поздрав  :) 

Van mreže Jano Supek

• Stari član foruma
  • Nije dovoljno znati, moramo to i primeniti.
  • Lokacija pčelinjaka: Jermenovci
« Odgovor #2101 poslato: Maj 04, 2014, 13:53:07 »
Vreme, katastrofa >:(

Van mreže stevanovic sveto

• Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #2102 poslato: Maj 13, 2014, 14:51:18 »
Vreme, katastrofa >:(

Baš tako, ali šta se tu može? Narednih dana se predviđaju i snežne padavine (susnežica) i niske temperature. Pitanje je kako će proći bagrem, da li će ovaj koji se tek otvara posle ovih neprilika moći nešto da da pčelama. U Užicu potpuno oblačno, slab vetar, temperatura +170C, pada slaba kiša. Pozdrav.
http://www.meteoblue.com/en/serbia/weather-zlatibor

PS  Nadam se da će posle ovih vremenskih neprilika biti bolje na livadskoj paši na Zlatiboru

« Odgovor #2103 poslato: Maj 14, 2014, 12:32:36 »
Код нас пљушти киша од јуче и нестаје! Температура је 12 степени, а од јутрос је почео и јак ветар.
Поздрав свима  :) 

Van mreže Милан Делић

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Коцељева
« Odgovor #2104 poslato: Maj 14, 2014, 15:03:42 »
    Код нас пада киша цео дан и нема прилике
    да ће скоро да престане.

Van mreže slavoljub_simic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Vrnjačka Banja
« Odgovor #2105 poslato: Maj 14, 2014, 15:52:09 »
Kod nas najavljuju sneg bas tamo gde su moje pcele a to je na Gocu planina iznad Vrnjacke Banje. pozdrav.

« Odgovor #2106 poslato: Maj 14, 2014, 23:18:13 »
Код нас је данас било лоше, а сада је још горе.
Доњи део насеља је поплављен. Људима улази вода у куће. Од поподне у насељу су ватрогасци и жандармерија, помажу и спашавају људе. Вода толико надире да је прешла и преко једног мостића који повезује два дела насеља и не може се преко њега од силне воде. Доста кућа је поплављено код нас. Мало ниже од нас према Баричу, катастрофа. Водена бујица је поломила пар бетонских мостова и то нових, направљених пре 2-3 године. Људима вода ушла у куће, страшно. Доста људи полиција је морала да склања у хотел у Обреновцу. И из нашег насеља полиција је евакуисала пар људи и одвела их у тај хотел. Код нас има и доста људи и деце који са посла и из школа не могу да се врате кућама јер су путеви поплављени, па се сналазе по кућама у насељу код пријатеља и познаника. У пола насеља је искључена и струја.
Колико ми је познато, у нашем насељу за сада, није угрожен ни један колега са пчелињаком.

Ја сам на брду, а по дворишту ми тече река, кошнице су ми у води. Срећа да су подигнуте довољно. Када је оволика вода код мене на брду, можете мислити шта је онда доле у низини.
А прогноза за сутра је још гора. Ма милина једна од овог времена. Видећемо сутра како ће бити.
Надам се да су свим колегама пчелињаци на колико-толико безбедним местима од евентуалних поплава.
Поздрав свима

« Odgovor #2107 poslato: Maj 15, 2014, 18:22:54 »
Danas sam otipao do kontejnera koji mi je preseljen na bagrem (okolina Bajine Bašte). Na ulazu u Bajinu Baštu više od jednog kilometra voda prelazi preko puta, nosi šljunak i rizlu. Nekako sam se probio do kontejnera, za povratak sam izabrao put preko Tare i Kramana. Kiša je neprekidno padala, duvao je jak vetar, a usput smo videli mnogo odrona kamenja i klizišta. Na Kadinjači i Tari padao je sneg (Na Tari se zabeleo, oko 5 cm), srećom nije se zadržavao na putu. Ovakvo vreme će biti i sutra. Ovo je prava katastrofa. Pozdrav.

http://www.sat24.com/en/eu

http://www.meteoblue.com/en/serbia/weather-bajina-bašta

Van mreže radoslav janković

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: selo kovanj 640mnv/borike 1100mnv
« Odgovor #2108 poslato: Maj 16, 2014, 18:54:12 »
I kod mene katastrofa ovo je ravno propasti prihranjujem svaki dan još sutra i dižem ruke šta im bog da

Van mreže Jano Supek

• Stari član foruma
  • Nije dovoljno znati, moramo to i primeniti.
  • Lokacija pčelinjaka: Jermenovci
« Odgovor #2109 poslato: Maj 16, 2014, 19:12:30 »
I kod mene katastrofa ovo je ravno propasti prihranjujem svaki dan još sutra i dižem ruke šta im bog da
ja sam već digo ruke. Kada ovo prođe kreće sanacija.

« Odgovor #2110 poslato: Maj 16, 2014, 22:10:34 »
Код нас је киша коначно мало улаганила. Пчеле и ја прихрањујем. Ових дана по страшној киши, шта да се ради. Надам се да ће се ускоро време поправити, па ћу видети да ли је све у реду са пчелама, Интернета нема цео дан, јављам се са телефона. Од поподне, немамо ни воде. Све у свему, биће боље.
Поздрав свима

« Odgovor #2111 poslato: Maj 17, 2014, 17:12:43 »
U Užicu konačno sunce, temperatura je +150C, tiho. Oko 15.00č bio je jedan veliki pljusak sa grmljavinom, srećom nije trajao dugo. Nadam se da će od sutra biti bolje vreme i da će se ove strašne vode povući u korita. Pozdrav.

http://www.meteoblue.com/en/serbia/weather-užice

« Odgovor #2112 poslato: Maj 17, 2014, 18:22:19 »
Коначно стала коша и огрејало Сунце. Пчеле су коначно могле данас да изаћу. Прихрањујем. У нашој околини је страшно стање. У току је општа евакуација насеља. Нема струје ни воде, не раде ни телефони. Немам информација о кокегама у угроженим подручјима. Могу само да претпоставим шта је са њиховим пчелињацима. Сада је битно да се људи спасу. После ћемо Боже здравља све обновити.
Желим Вам свима свако добро.
Поздрав из Мале Моштанице

Van mreže radoslav janković

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: selo kovanj 640mnv/borike 1100mnv
« Odgovor #2113 poslato: Maj 19, 2014, 09:38:28 »
Evo osvanu jutro bez kiše ali prohladno i sa maglom onon jesnjom nikako da krene kako valja nadati se da će u narednom periodu da malo otopli da ih više ne prihranjujem nikad nisam imao ovakvu godinu ovo mi liči na nešto nevjerovatno ali nažalost istinito je

Van mreže Anto Dankić

• Lokacija pčelinjaka: Slavonski Brod, Jelas
« Odgovor #2114 poslato: Maj 19, 2014, 16:12:01 »
Bogme kod nas u Slavoniji gadno... :(http://i103.photobucket.com/albums/m140/adankic/Pcele/10401653_10203219090174733_5862174998114160414_n.jpg
Vremenska situacija