Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469543 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stankovic Miodrag

• Prijatelj foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Rajcetine
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #570 poslato: April 01, 2014, 09:01:35 »
Prepiska na forumu SPOS-a u temi Organska proizvodnja meda sa Rodoljubom Zivadinovicem:

RZ: "То што си ти падобранац у пчеларству, то је само твој проблем. "

MS: "U jednom si Rodoljube u pravu - ja jesam bio padobranac i sa ponosom se secam svog vremena provedenog 1981 godine u 63 padobranskoj brigadi u Nisu - svako ko ima godina kao ja zna sta se tada desavalo u bivsoj SFRJ ali mnogi ne znaju gde je bila tih dana 63 padobranska ..."

RZ: "Ти не само да си падобранац, него те апсолутно не интересује шта се у српском пчеларству догађало протеклих двадесетак година, али ти зато није тешко да судиш и додељујеш етикете без покрића, некоме ко је у тој причи десет пута дуже од тебе, и сто пута зна више од тебе. Што за падобранце и није чудно... "

Ova prepiska nema nikakve veze sa temom ali Rodoljube Zivadinovicu pokazuje tebe, tvoj nacin etiketiranja bez razmisljanja tvoju zlobu koja proistice iz nesposobnosti da odgovoris na 5 puta postavljena pitanja o DPP (bar prema meni - a i prema svima koji ti se suprotstave) ali nisi svestan koliko si preterao i uvredio mnogo casnih i postenih ljudi:

- kad pricas o padobrancima gospodine mora da si cuo za Nis, a svaki nislija ce ti sa ponosom (sem onih koji su zbog arogancije dobijali po nosu od padobranaca iz 63) samo pohvale o njima.

- gde si ti gospodine bio dok su padobranci 81 cuvali (sa mnogim drugim) Kosovo?
- gde si ti gospodine bio dok su 91 i 92 padobranci bili po celoj bivsoj SFRJ i nikad nisu izgubili nijedan objekat koji su dobili da obezbedjuju?
- gde si ti bio gospodine 99 kada su ginuli na Kosarama (sa mnogim drugim)?

Jedino sto mozes je da, sto se tice padobranaca, ciji sam i ja deo bio (normalno zato sto mi je jedini interes profit a pokretac zloba) i na to sam ponosan vise nego ti na orden (jer mi je najveci orden osecaj casti sto sam bio sa tim momcima) izvines ovde i to odmah i bez zadrske jer si uvredio ljude kojima je pre svega cast i postenje (o hrabrosti da i ne govorim) jedini pokretac u zivotu.

Sram da te bude Rodoljube Zivadinovicu nosioce ordena i predsednice SPOS-a.

A sad mozete brisati ali ce ovo biti i na fejsbuku i na svim ostalim forumima ali bar nesto mi je ostalo od tog padobranskog - nikad ne odustajem.

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #571 poslato: April 01, 2014, 16:22:46 »
NARCISTIČKA LIČNOST
Sindrom crta karaktera
tipičan za osobe koje su
samodovoljne,
zaljubljenje u sebe
same, koje nisu u stanju,
niti im je stalo da vole,
već samo da budu
voljene. Prema K.Lešu
(Lasch), struktura
"narcističke ličnosti
našeg doba" sastoji se, s
jedne strane, od prijazne
fasade narcisa, koja
obuhvata osobine
srdačnosti, "topline",
predusretljivosti, šarma i
društvenosti i, s druge,
od osobina kao što su
asocijalnost, bezobzirni
egoizam, emocionala
hladnoća, proračunatost,
bezosećajnost i cinizam,
koje se nalaze ispod ove
fasade i predstavljaju
suštinu takve ličnosti.
politika-ad.com/viva-cms/licni-stav-narcisova-tamna-strana/
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Todorović Dragan

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
« Odgovor #572 poslato: Maj 04, 2014, 20:26:26 »
       На СПОС-овом Форуму је крајем марта отворена тема:  Нови правилник о подстицајима по кошници у 2014. Тему је отворио Р. Живадиновић, а у уводној речи он до неба захваљује, али буквално и то великим словима, Министарству пољопривреде. Сада је за подношење захтева за субвенције потребан само један образац уместо некадашњих неколико. Узгред нам Р.Ж. дискретно саопштава и да је промењен рок за подношење захтева. То да за субвенције морамо да конкуришемо најкасније до 31. 5. 2014.  остаје готово непримећено, а следи салва похвала Живадиновићу за немерљиви допринос пчеларству.
       Лично бих више волео да попуним и пет образаца, али да рок буде, као и прошле године, крај августа. Поводом тога се у поменутој теми на овај начин оглашавам:
      „Хвала до неба Р. Живадиновићу што ћу субвенције добити за свега 50 друштава. Уместо за 70. И ја, као и већина других пчелара, разројавам после багрема.“

Следи одговор Р. Живадиновића, у препознатљивом стилу, са дозом ироније, помало пежоративан и наравно замагљујућ. Опет се оглашавам:
      „ Ти „ројеви“ захтевају и већу негу и улагања (прихрана, третмани итд), а већ до августа и сами су развијени до снаге нормалног друштва. Дакле, годину дана, сваке године, негујемо известан, не мали, број друштава без икакве надокнаде. Ову специфичност пчеларства је држава требало да уважи, а не да се њоме послужи да обавезу према нама избегне. Из овога не могу да видим благонаклон став државе према пчеларству и пчеларима. Те  захваљивање до неба, ионако неодмерено и неумесно, ово чини још неумеснијим.
       Могу да разумем да држава каква јесте покушава да закине својим грађанима где год може, али не могу да прихватим да наш интерес пред државом нема ко да штити. А ви сте Живадиновићу за то плаћени. Кад овлашћени преговарач на овако нешто пристаје и још захваљује (до неба) то није ништа друго до издаја наших интереса.

П.С. И не бих рекао да смо ми колеге, јер ја имам намеру да од свога рада у пчеларству приходујем, а ви очигледно на пчеларству паразитирате.“

Овај одговор бива одмах избрисан, а мени стиже упозорење. Заиста не знам како истина може да буде увредљива.  Да ли сам ја нешто измислио? Зар нисмо закинути оваквим роком? Ко уопште штити наше интересе? Зар нама није ускраћено регресирано гориво? Зар ми и даље немамо проблема са ветеринарима? Зар немамо проблем са регистрацијом камиона и осталих пчеларских возила? Са наплатом субвенција за 2013? Зар наша Организација не сарађује са произвођачима и заговорницима ГМО? Итд...итд...
      Ко то и како штити наше интересе?
      Интереси једне бранше се, када је неопходно, штите и конфликтом!

П.С. Пренето са Фејсбука, група АПИС ИНФО.

Van mreže Dejan Stepanovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kovacevac 200m
« Odgovor #573 poslato: Maj 05, 2014, 23:51:16 »
Nicije ime necu spominjati jer nemam volje niti zelje da se rastezem po sudovima sa raznoraznim ludama koje
dobiju svojih pet minuta .
Gledam tako neke likove i prema njihovom liku i nesrazmernim proporcijama,tikovima razmisljam da nema lekarskih pregleda i da su se
u vojsku prosvercovali sta bi u njoj radili.
Izmisljena prica .Vidim jednog glavatog sa soljicom kafe ,debelim okvirima ,totalno pogresno gradjenog ali vrlo vaanog i od poverenja
ja bih njemu dao da vuce top.Tu poamet nije potrebna zasta ima vidnu prednost u odniosu na  ove koje cu indirektno spomenuti.
Takodjer jedan debeli,bucmasti trbonja sa tikovima  bi jedino mogao da bude cuvar nekog pozadinskog magacina po mogucnosti sa hranom.
Opet trbonja sa brkovima,pa opet bez brkova jedan ,sve stare komunjare a ni jedan ne lici na nekog ko je vojsku sluzio i svi medjusobno povezani i podjednako vazni.
Ima jedan takodjer komunjara stara vidi se iz aviona-invalid rada ,mnogo pametan i ucen lik na grbaci drzave prima penziju barem 30-tak godina .U njuu otisao kao invalid rada a demarira DB kosnicu i dize nastavke pune meda kao da je tek presao predvojnicku obuku.
Tema gde ste sluzili vojsku?
Jos jedna glupost na forumu gde nas ima sa svih strana a znamo da mnoge rane jos nisu zaceljene ?Toliko vazno ko je gde bio samo sto se otvoreno ne pise ko je gde ratovao  pa se mozda kolege prepoznaju -EJ nisanili smo se a nismo se ni znali,svarati na kasicicu meda.
 Sramota da nemam reci.
Najteze je biti covek medju ljudima.

Van mreže Драган Нешковић

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #574 poslato: Maj 06, 2014, 01:09:15 »
Поштовани колега,
Могу да разумем (на једвите јаде) да се на овом форуму пише о спосовом форуму и дешавањима стим у вези.
Оно што не разумем су писања попут овог твог, Поштовани колега.
"... Vidim jednog glavatog sa soljicom kafe ,debelim okvirima ,totalno pogresno gradjenog..."
Колега Дејане, овако писати о људима никоме не служи на част. Твоје је право да имаш мишљење о било чему и било коме. Међутим требаш да поштујеш и туђе право, да и тај неко други има своје мишљење, па све да он и није у праву и да се ти са њим не слажеш. То је основ људског достојанства и пристојности.
Зар мислиш да нико други не прати спосов форум? Ни мени није јасно шта ће та тема на пчеларском форуму од како се појавила. Али то је проблем тог форума, а не овог. Зашто бих ја на овај форум доносио било шта, што ми се негде не свиђа? Зашто бих исмејавао друге колеге и друге људе. Због наочара, грађе ... то колега није у реду.
Разлика између овог нашег форума и већине осталих је управо у томе да на овом форуму, нико не шиканира и не прогања људе по било ком основу. Тако треба и да остане.

Поздрав

Van mreže zivomir gujanicic

• Stari član foruma
« Odgovor #575 poslato: Maj 06, 2014, 06:59:11 »
   Волим да разумем смисао приче , па су ми неки појмови ,који се употребљавају нејасни.Молим да ми се појасни појам  КОМУЊАРА.
Поздрав.
Не постоји лоша књига , постоје  само лоши читаоци.(Живомир Гујаничић)

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #576 poslato: Maj 06, 2014, 07:20:52 »
.Молим да ми се
појасни појам
КОМУЊАРА.
Поздрав. - - - to su oni koji ne prihvataju činjenicu da su Saljin, Tito, i drugi doajeni komunizma davno otišli u istoriju. I ponašaju se u skladu sa vremenima koja su prohujala u nepovrat.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Милан Делић

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Коцељева
« Odgovor #577 poslato: Maj 06, 2014, 17:32:30 »
   Дејане, ако ће ти бити лакше, Слоба је уз честитку за
   Ђурђевдан закључао тему војске. Он уз сваки већи
   празник закључа по једну тему бар на један дан,
   изгледа ужива у томе.

Van mreže Boris Salaj

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sombor- Gradina
« Odgovor #578 poslato: Maj 06, 2014, 19:04:23 »
Dragane, Alal vera!

Van mreže Todorović Dragan

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
« Odgovor #579 poslato: Maj 10, 2014, 18:24:15 »
Поштовани колега Нешковићу,

Кажете да на једвите јаде можете да разумете потребу да се на овом Форуму пише о СПОС-овом. Као један од оних који се у овој теми оглашавају осећам потребу да поводом овога штошта појасним.
       Прво, да подсетим да је ова тема једна од најпосећенијих, да траје дуго и самим тим оправдава своје постојање. А и обележила је овај Форум као место на коме се поштује слобода говора и мишљења. Друго, тема је одавно надрасла наслов и овде заправо покушавамо да укажемо на мноштво негативних појава које су захватиле СПОС, као и то да та пчеларска организација већ дуже не штити адекватно или чак уопште интерес пчелара. Не знам како је са Вама, али ја сам до сада прилично уложио у пчеларство, па и у СПОС, те с правом очекујем заштиту својих интереса и, наравно, добит од пчеларства. Свој интерес браним раскринкавајући појаве које му штете, и овде и на СПОС-овом Форуму и где год је могуће. Чиним све што је у мојој моћи да побудим потребу за здравијом организацијом, која би нас ваљано заступала. Како видим, има још доста оних који слично размишљају и делају. Свима нама било би много удобније да се бавимо искључиво пчеларским темама, сакупљамо знања са различитих форума и гледамо само своја посла. Сви који су се усудили да изнесу било какву критику на СПОС-овом Форуму знају о чему говорим. Били су изложени најгорем могућем шиканирању, увредама, омаловажавању, подметањима, покушајима компромитовања. И различитим другим гадостима и нискостима. Све ради ућуткивања и заташкавања истине. Да сте, поштовани колега, себе само једном овако нечему изложили верујем да бисте мало мање оштро сада иступили. Тим пре што овде није реч о сукобу мишљења, како кажете, него нечему много тежем, сукобу два непомирљива става. Једног: поданичког, алавог, себичног, самодовољног и саможивог, чије су уобичајено оруђе лаж, подметање, бескрупулозност.  И другог: слободоумног и истинољубивог. Ово сте морали узети као олакшавајућу околност, олакшавајућу бар толико да то што сте имали саопштите  лично, у приватној поруци. Да не будем погрешно схваћен, не мислим да ми треба да се служимо средствима клике која је узурпирала сву власт и моћ у СПОС-у. Али не мислим ни да овде треба да закуцавамо на крст једни друге због нешто темпераментнијег, па макар и непримереног текста. Уосталом, моја намера и није да било кога узимам у заштиту, већ да отклоним сваку дилему о потреби и сврисходности постојања ове теме.
       И на крају, да ли знате колико је људи, на правди бога, удаљено са СПОС-овог Форума. Ова тема има и ту сврху да све те људе, свесне и заинтересоване за сопствено, али и опште добро, информише.

С поштовањем 

« Odgovor #580 poslato: Maj 11, 2014, 01:43:23 »
Поштовани колега Тодоровићу,

Пробаћу да Вам одговорим по вашем реду:

Прво,
Нисам коментарисао посећеност ове теме, њено трајање, нити постојање исте.
Што се тиче Вашег мишљења да је баш ова тема обележила овај форум, то је Ваше мишљење и ја га као такво и прихватам. Мада се са Вама, по том питању не слажем. Овај форум може да обележи ту тему, а не обрнуто. Да нема овог форума, не би било ни ове теме на њему, зар не? Што се тиче овог форума, он је управо место како и Ви кажете, на коме се поштује слобода говора и мишљења. Ту се слажемо у мишљењу. Такође ту тековину слободе говора и мишљења треба чувати и неговати у најбољем смислу саме те идеје. Слобода говора и мишљења има смисла само онда, када су људи пажљиви према тој слободи и строго воде рачуна да ту слободу неупотребе недолично.
Друго,
Писање на овом форуму о спос форуму, могу да разумем са становишта да Вам је тамо ускраћено право на слободу говора и мишљења и у том смислу, немам ништа против ове теме. На овом форуму, човек може да напише то што му је тамо из неког разлога забрањено и то је апсолутно позитивна тековина овог форума. Да поновим, немам ништа против да Ви или било ко други, у оквиру ове теме износите Ваше мишљење о активностима на спосовом форуму, ако за то имате потребе.
Што се тиче начина на који сте одабрали да се борите за здравију организацију, то је Ваше апсолутно право и ја заиста то ваше право, ничим не доводим у питање.

Што се тиче улагања у пчеларство, ја сам тек почео па свакако нисам уложио као и Ви. Да ли је висина улагања мерило којим се стиче право и првенство у доброј вољи да се помогне општем бољитку пчеларства у Србији?

За сада нисам члан споса, па због те чињенице и непишем коментаре на том форуму нити износим неко своје мишљење. Сматрам да је то коректно, а ако се учланим у спос и будем имао потребу да о нечему искажем своје мишљење, то ћу и урадити. Да ли ће то моје мишљење наићи на овакав или онакав пријем, отом потом.

Да будем крање јасан, видим ја и сам, шта се ради на спосовом горуму и како се појединци односе према колегама. За сагледавање тог стања, мени није потребна помоћ.

Како ја никоме нисам судио, а поготово нисам „закуцавао на крст“, са Вашим мишљењем се апсолутно Не слажем! Ради се само о мом мишљењу на текст уваженог колеге о неким другим колегама и људима. Мишљења сам да се према људима треба односити са дужном пажњом и поштовањем, без обзира на разлике у мишљењима и ставовима. Колега се јавно обратио на форуму са одређеним својим мишљењем, члан сам овог форума и такође имам право на своје мишљење, водећи при томе строго рачуна да не повредим нити једном речју уваженог колегу. То ми свакако и није била намера. Напротив.

Поштовани колега, што се тиче Вашег мишљења о потреби за овом темом и сврсисходности исте на овом форуму, већ сам Вам на то одговорио. Да знам, да је много људи удаљено са спосовог форума.
Ви куцате на отворена врата.

И на крају да Вам кажем следеће:
Када попусте насипи у Београду, па Сава и Дунав почну да плаве Београд и околину, није резонски насипе утврђивати у Новом Милошеву. Метафору ћете свакако разумети.

Са поштовањем,
Драган

Van mreže Dejan Stepanovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kovacevac 200m
« Odgovor #581 poslato: Maj 12, 2014, 23:51:19 »
Поштовани колега,
Могу да разумем (на једвите јаде) да се на овом форуму пише о спосовом форуму и дешавањима стим у вези.
Оно што не разумем су писања попут овог твог, Поштовани колега.
"... Vidim jednog glavatog sa soljicom kafe ,debelim okvirima ,totalno pogresno gradjenog..."
Колега Дејане, овако писати о људима никоме не служи на част. Твоје је право да имаш мишљење о било чему и било коме. Међутим требаш да поштујеш и туђе право, да и тај неко други има своје мишљење, па све да он и није у праву и да се ти са њим не слажеш. То је основ људског достојанства и пристојности.
Зар мислиш да нико други не прати спосов форум? Ни мени није јасно шта ће та тема на пчеларском форуму од како се појавила. Али то је проблем тог форума, а не овог. Зашто бих ја на овај форум доносио било шта, што ми се негде не свиђа? Зашто бих исмејавао друге колеге и друге људе. Због наочара, грађе ... то колега није у реду.
Разлика између овог нашег форума и већине осталих је управо у томе да на овом форуму, нико не шиканира и не прогања људе по било ком основу. Тако треба и да остане.

Поздрав
Postovani kolega sto se casti tice  molio bih da ne donosite zakljucke  na porecac jer ako sta imam
u zivotu i cime se mogu ponositi onda je to cast.Bas iz tih razloga  sam pukao i napisao tekst u kojem  ne izgovarajuci nicije ime
napisah prethodni post.
Izgleda da ste mnogo toga propustili u predhodnom, periodu pa je malo tesko napraviti uvod jer bi to bilo predugacko i opterecujuce.ALI.
 Zar je normalno pisati o vojsci na pcelarskom forumu?
Sta ce napisati kolege koje su u to vreme htele -ne htele ratovale jedni protiv drugih?
Jel to cast i moral?
Ovde se jasno vidi da je mnogo toga haoticno i prepusteno slucaju i volji pojedinca.
Da li znas da sam zza godinu dana bio banovan-udaljen 7-sedam puta zbog pisanja istine koja je tamo ZABRANJENA.
I ovo je verovatno moralno.J
Jel moralno kad pisem o losim predlozima i predocavam moguce posledice da to neko klikom skloni jer ON tu nema zaradu ako moija ideja prodje.
Ljudi jer neko ovde spava  pa se tek sad probudio ili se jednostavno pravite da nevidite ko nas vodi i GDE nas vodi.
 Sta bi bilo da napisem npr da sam sluzio vojsku u sarajevu i bio tamo snajperista ?Jel to normalno?
Naravno u vreme tih gluposti bio sam pubertetlija pa fizicki nisam mogao da budem deo te pokvarene price ali vecina
je negde bila .I sta cemo sad.
Nego blago meni da podsetim ja vas da se ovde pise o pcelarstvu i svakako smernicama  koje nas vodse u nesto.
E tu je problem o pcelarstvu prepisase sve zivo vedeteb tog foruma kako bi bili veci pcelari
i pocetnicima UVALILI sto veci broj rojeva.A politika je samo za KoMUNJARe .
Komunjara je izraz nepoznat za jednog srpskog domacina,ali je to zlo dovelo Srbiju i Srbe tu gd jesmo.
 Starije kolege znaju ko su komunjare i cemu su sluzili i gde su nas doveli.
Najteze je biti covek medju ljudima.

Van mreže Милан Делић

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Коцељева
« Odgovor #582 poslato: Maj 13, 2014, 03:25:28 »
   Дејане, Слоба се смиловао и откључао тему војске. Тема
   је у оним темама не везаним за пчеларство и таквих тема
   има и овде.
   Некад је било част служити војску, прво што су питали
   на сваком конкурсу је да ли си служио војску, сад изгледа
   нешто друго питају.
   Кад се ради о ратовању много поједностављујеш, ствари
   су сасвим другачије.

« Odgovor #583 poslato: Maj 13, 2014, 14:46:12 »
Поштовани колега Дејане,
Примите моје искрено извињење ако сам Вас мојим писањем, било како повредио. То ми није била намера.
Што се Ваше части тиче, апсолутно је ничим не доводим у питање. Молим вас да ово што сам написао, примите искрено ка знању. Надам се да сам овим својим извињењем и појашњењем свог мишљења, створио претпоставку да можемо наставити нормалан дијалог, како и доликује колегама пчеларима и људима.

Рекао бих Вам пар речи, крајње добронамерно и верујте ми, Пријатељски.
Да сте пажљиво прочитали шта сам Вам написао, видели бисте да се апсолутно слажем са Вама око те блесаве теме којој није место на једном пчеларском форуму. То је заиста очигледно из мог писања. Ваше упорно инсистирање у том толико јасном превиду је заиста чудно. Обратите више пажње на смисао написаних речи.
Замена теза је опасна ствар! Управо је замена теза, оно што већини нормалних људи смета на спосовом форуму.
То на крају крајева смета и Вама, зар не? Зашто онда себи дозволити ту исту работу?
То што мене неко прогања и не дозвољава ми да искажем своје мишљење није разлог да ја почнем да се понашам слично њему. Моје је да се трудим да ја останем нормалан човек. Да нађем начин да своју мисао искажем ако имам за тим потребу, а да при томе задржим људско достојанство.
Марко Миљанов је то узвишено стање људског духа назвао Чојство и Јунаштво.
Чојство је када друге чувамо од себе! А Јунаштво је када себе чувамо од другог. Треба бити мудар и знати када је потребно прво, а када друго. Верујем да и Ви поштовани колега припадате оним људима који гаје тај витешки принцип у животу. Да није тако, верујте ми да ништа од овога и не бих писао.

Желим Вам успешну и медну годину.
Са поштовањем,
Драган

Van mreže Ivan Simic 1

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
« Odgovor #584 poslato: Jul 14, 2014, 22:04:05 »

Banovan na forumu SPOS-a do 29.7.,kako kažu: "Zbog grupnog vredjanja svih urednika i neistinite tvrdnje o čitanju PP od strane urednika"
   U spornoj poruci naznačio sam velikim slovima -MOGUĆIM čitanjem- i pored toga što sam,ubedjen,da prate PP "problematičnih" članova.
  Opasno je i sumnjati,z*****no društvance.