Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 395461 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Forum SPOSa
« Odgovor #645 poslato: Novembar 09, 2014, 22:00:06 »
Тема је Форум СПОС-а а не ИО, зар не? Мислим да је форум солидан али мало посустаје са стручним темама. Овај такође. Пратим пчеларење на оба а забављам се тамо где је гомбање (те теме су најпопуларније код широких народних маса). Слажем се да је мој стручни допринос мршав на оба, што је сагласно мом приправничком (не)искуству. Можда ти је промакло, покушао сам да покренем квиз знања  али није било много интересовања. Још горе је са појмовником  а мало боље је било са недоумицама .
И даље тврдим да је, из више разлога, боље (ко може) поставити кошнице на већем размаку (око 5м) а да не постоји никаква корист од приближавањa. Иначе, имао сам блиски сусрет са африканизираним пчелама (са којима људи пчеларе и држе их на око 10м растојања, са жбуњем између) и сад ми се јавља јача реакција на убод, што ми компликује пчеларење, али не бих сад и о томе.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #646 poslato: Novembar 09, 2014, 22:17:59 »
Vidiš, mnoge loše stvari se dese kada se neko „gomba“. „Gombanjem“ se podržava loš sistem. „Gombanje“ je dovelo do bede na ovim prostorima (ovo sam ti već napisao, ali ti ne shvataš iako si punoletan).

Lako je nekome da se „gomba“ ako ima sve sređeno, i ne zanima ga ništa okolo (mnogima nije do "gombanja" već su ih "ugombali"). Zato je stvoren „gombaški“ sistem sa spolnim dugom ove države od nekih 66% BND (kažu da je već sa 45 % bio opasan pokazatelj). Mnogi se „gombali“ dok mečka nije zaigrala i pred njihovim vratima. Tek onda im ništa nije bilo jasno. Kada se „gombaš“ misli malo i na druge i gde to „gombanje“ vodi. Pitanje gombanja je mnogo ozbiljnije nego što ti izgleda shvataš. Ali to je tvoje pravo, samo se ti „gombaj“.

Vidiš, nisam uopšte ništa mislio da pišem danas na ovoj temi, ali si ti svratio da se „gombaš“. Koliko sam primetio, ja sam napisao bar neku poruku koja će možda nekome koristiti (bar sam pokušao). Primećuješ li razliku između naših shvatanja. Samo napred i sretno ti „gombanje“. Narod će ti svakako biti zahvalan jednog dana.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Stankovic Miodrag

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 443
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Rajcetine
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #647 poslato: Novembar 12, 2014, 08:30:10 »
Posto je tema forum SPOS-a a tamo (u SPOS-u) ocigledno skripi naveliko izgleda da bi se odrzali moraju da sklone sve koji imaju drugacije misljenje a to su ocigledno oni koji zbog svog neslaganja i nisu u istom.

Van mreže dejan kostadinovic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 108
  • Pol: Muškarac
  • ZAKLEO SE BUMBAR U CVET I U MED...
  • Lokacija pčelinjaka: BEOCIN
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #648 poslato: Novembar 18, 2014, 08:05:31 »
Pokusao i uspeo!
LJUBAV NE ZNA ZA GRANICE...RECE SLON I BACI SE PILETU U NARUCJE;))))

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #649 poslato: Decembar 07, 2014, 15:05:38 »
Primili smo k znanju još jedno „saopštenje“ predsednika. Kao, SPOS ne mže da brani interes pčelara bez operativnih podataka (tiče se prikupljanja podataka o ličnosti koje RŽ i ekipa sprovode na podmukao način i ne zna se za koga to rade). I kako to reguliše član 23. Statuta SPOS. Pri tome zaboravlja da postoji zakonska uređenost ove oblasti i da se sa podacima o ličnosti mora postupati oprezno. I naravno tačka (kaže preЩednik), da ne zaboravim (to je deo saopštenja preЩednika RŽ). Statut kaže da organizaije vode evidenciju članova. Organizacije su udruženja pčelara i oni mogu biti u ovom slučaju rukovaoci podacima (uz to da i oni moraju ispoštovati potpunu zakonsku proceduru i moraju biti svesni zakonske obaveze po ovom pitanju). Naravno, verovatno je zaboravio član 7. Statuta koji govori o ciljevima i zadacima SPOS-a. To nije prikupljanje podataka koji mogu uvaliti pčelare u određene probleme.


Za odbranu interesa pčelara je dovljna brojnost članova. Tako da pre treba da obrati pažnju npr. na član 8/6 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji kaže da je obrada podataka nedozvoljena ako je podatak koji se obrađuje nepotreban ili nepodesan za ostvarenje svrhe obrade.

Šta briga RŽ i ekipu koliko neko proizvede meda. Osim ako ne nastavlja „akciju“ SPOS-a – oporezovati i pčelare sa par košnica. To nije posao saveza i takve stvari su u nadležnosti džave. Država je prilikom popisa dobila i broj košnica, ako ne grešim. Država takođe ima mehanizme kojima prati tokove novca i prodaju pčelinjih proizvoda.

U jednom momentu su podaci iz baze podataka kojima rukuje SPOS bili dostupni nekakvoj firmi Eueocard. To je moglo da se vidi u ugovoru sa tom firmom koji je RŽ objavio tek nakon jakog pritiska pčelara.

Pre bi RŽ i ekipa trebalo da vode rašuna o tome kako rešiti problem mogućeg plaćanja doprinosa za PIO i onih koji imaju par košnica. Poslednje tumačenje RŽ je da obavezi plaćanja doprinosa za PIO podležu oni koji imaju gazdinstvo na više od 0,5 h. Oni sa manje od navedenih 0,5 neće biti u obavezi da plaćaju doprinose obaveznog osiguranja kaže RŽ. Savet RŽ je da se svi „ratosiljaju“ viška zemlje. Verovatno misli da treba prodati dedovinu i ako neko ima 100 h gazdinastva, neka se ratosilja 99,51 h! Zakon o PIO u članu 13. Kaže da je poljoprivredno domaćinstvo, odnosno poljoprivredno gazdinstvo sa najmanje 0,5 h odnosno sa manje od 0,5 h ako se obavlja, između ostalog i gajenje pčela. Znači, ako mislite da se rešite viška zemljišta (ili svoje dedovine), ipak nemojte žuriti. To je politika koja se vodi protiv poljoprivrednika i kojom se prazne sela. Zemlju treba čuvati kao neprocenjivo blago, a srediti birokratiju.
Da bi se neke stvari i „advertajzing“ preЩednika o njemu kao jedinom činiocu dobrobiti za pčelare Srbije stavile u prvi plan, postoje čuvari „kulturne revolucije“ koju neguje preЩednik. Dostignuća kulturne revolucije su poznata i ona nameću građanima? : da jedu spavaju i rade (ako su uopšte građani oni kojima se samo takav društveni život nameće). Sve ostalo će uraditi partija (u ovom slučju RŽ i ekipa). Oni će postavljati pitanja i davati odgovore  :). Ostali da pišu samo o pčlama i u temama koje su namenjene drugim (organizacionim i ostalim) stvarima. Pomagači kulturne revolucije su pojedini urednici (npr. „novinar“ aca, prepodobni Savo, enciklopedija i „poneki“ ambasador).

Znimljiv je taj novinar Aco, kao urednik. On je jedan od nekolicine urednika koji često pozivaju na krešenje pravilnika tako što bi „opušteno“ pisali o pčelarstvu u temama koje nisu tome namenjene: „...Pravilnici i propisi nisu nastali sami od sebe, već su posledice nelegalnog ponašanja i loših odluka pojedinaca. Uživajte u čitanju poruka na forumu SPOS, opustite se i pišite više u temama vezanim za pčelarstvo...“

Kamčenje podataka koji nisu potrebni SPOS-u ili još važnije da oni koje je država ostavila bez posla i uložili su u pčele i pčelinjake i mogu plaćati doprinose iako su tek počeli i uložili sve što imaju ili još gore – zadužili se, svakako nema veze sa pčelarstvom. To ima veze sa pojavom Halejeve komete i ima vremena, neće ona skoro. Kada društvo u opštem smislu ima ovakve vrlo inteligentne likove, daleko će stići – mislim, nema nam spasa. Ako je lik aCA bio u novinarstvu, onda možete misliti koliko je bilo lako onima koji snamerni da manipulišu narodom. Osim ako novinar aCO nije radio na trafici. Tada je mogao da načininajmanje štete za javnost. Da ne mislite da sam se nešto ostrvio na inarčića acu (tako brate, piši malim slovima jer bolje i ne zaslužuje). Tu je npr. prepodobni Savo. Prepodobni, jer se u jednom momentu prepodobio i (tačnije unormalio i pnašao kao svaki dobar i običan čovek) i pisao baš onako ljudski. Ali, prava priroda se vratila kada je postao urednik foruma SPOS. „Ja vidim pokušaj uznemiravanja ljudi koji bi za svrhu imao smanjenje članstva koje bi se se na dušu stavilo rukovodstvu i pokušaj izazivanja nezadovoljstva koje bi dovelo do smene istih.” Kaže prepodobni savo… (i ovde su poželjna sva mala slova – ni on ne zaslužuje ni početno veliko slovo u imenu kada ovako s…).

Ambasador je za razliku od drugih saopštio da kolegu niko ne tera da bude član SPOS-a. aco lažović kaže: “Mi smo svoje odabrali, vaše je da se pridružite ili da produžite...”. reč je onekima koji ukazuju da se zakon mora poštovati i da sa podcima treba oprezno da se postupa i da se podaci o ličnosti ne “iznuđuju”. Retorika mi se čini poznatom iz jedne, sada susedne države. Nema šta da tražite svoja prava, gubte se. Zanima me hoće li gospon ambasador (ili aco lažović) tražiti da SPOS slavi kao državni praznik kada protera ljude koji traže ono što im Ustav Republike Srbije garantuje – da se prikupljanje podataka o ličnosti sprovodi po zakonu. S obzirom da nas koji inače plaćamo da imamo pristup informacijama na sajtu SPOS-a (uključujući i forum) proteruju redovno, tumačeći pravilnik po svojim mračnim zamislima. Naravno i to će jednom morati da se reši. Pa ja plaćam sajt i forum SPOS-a, ali ne da me proteruje ili da na forumu širi ideje za koje postoji sumnja da su fašisoidne. To npr. aco lažović toleriše. Dobre ideje ima mali aco.

Zanimljivo je ida administrator foruma nije ni reč rekao prepodobnom savici iako je poruka kolege da se zakon mora poštovati tačna i administratorforuma SPOS-a Dragoljub Krstić je to potvrdio. Ali ne vidise upozorenje prepodobnom savici da ne obmanjuje javnost i ne širi primitivnu propagandu za šta je „plaćen“.

Dragi pčelari  :D, mnogo njih se zalaže za kulturnu revoluciju u Srbiji. Nažalost, među njima su i pčelari koji su na određenim funkcijama. Plaćjte ih i dalje i naravno, platite i ono što su isposlovali za vas (i što će vam još isposlovati) i imaćete jaču birokratiju u džavi, koja je osnov napretka (al u k....).

PS

Kada čovek pomisli da se neće pojaviti mali Miloš, pojavi se i on i najčešće piše u temama koje nemaju veze sa pčelarstvom, ali je na „liniji“ i kao takav je omiljeni lik sistema obmane i obično odvaljuje gluposti. Tako mlad a tako glup (i bezobrazan). Očekujemo da se pojave SrđaЪn i SreteЪn. Oni su obavezni u podršci mutnim radnjama i beskrajnom iživljavanju. Ako ste primetili, imaju "dodatk"e u imenima. Nije slučajno. Jedan je izjavio da ne voli svoju državu (u temi Falsifikati meda u kojoj su Sinišu Mirovića ubeđivali da SPOS ne treba da radi svoja posao). Ovaj drugi se na bestidan način obratio većinskom, srpskom narodu pogrdom i umetak u imenima im je nešto kao preporuka da mogu da se priključe državi koja nam je redovno udarala sa leđa u, za nas teškim okolnostima (npr. prvi svetki rat).
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže sasa zivic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 125
  • Pol: Muškarac
  • 338 Nmv
  • Lokacija pčelinjaka: zaječar 43°51′24.73N 22°21′23.27E
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #650 poslato: Decembar 08, 2014, 17:14:14 »
Nije mi namera da blatim bilo koga pa tako ni ljude sa SPOS-ovog foruma ali ovo više ne vodi ničemu i nigde. Plašim se da će oni izazvati mnogo, mnogo gore stanje koje će se olupati o glavu svima nama. Ćutanje nas pčelara takođe ne vodi ka dobrom za sve nas. Da  se razumemo...Ne pozivam na nikakav bunt, revolt, pobunu protiv bilo koga, smene takođe već naprotiv...na razgovor ali očito da to nema odziv kod mnogih koji su na vlasti.
Već tri puta sam banovan sa SPOS-ovog foruma od letos do sada...zbog navodnih uvreda...Zamislite ti moji postovi koji su tretirani kao uvreda su ostali neobrisani. Pošto mi nije namera da budem bundžija posle prvog banovanja letos, shodno pravilniku foruma SPOS-a, podnesem žalbu Sekretaru SPOS-a za uredništvo foruma i to najpre na pogrešan mail koji je stajao na sajtu sposa a posle i na navodno odgovarajući, naglašavajući da mi kažu u čemu, čime i na koji način sam uvredio i koga kako bihmu se javno izvinio. Sve to se dešava juna-avgusta meseca i ništa. Nikakav odgovor do danas. Niti da je žalba prihvaćena niti da je odbačena...
Pre mesec dana otprilike na nekoj temi neko  prokomentariše postupke Nenada Savića da je možda dobar pčelar, stolar, čovek ali loš urednik i na taj njegov post ja napišem komentar da nije loš nego više nego loš i to mi  uzmu kao uvredu i banuju me mislim dve nedelje...
Po isteku kazne ja se opet javim i ne naglašavajući da sam neopravdano banovan naglasim da sam se žalio da nisam dobio odgovor i da više nemam kome da se žalim jer sam istrošio sve pravne lekove... kad ono međutim...ponovo banovan na mesec dana jer sam pominjao da sam banovan i naveo razloge. Očito je da im Vlastleži u topuzu...nažalost.
Šta god sada kažem o karakterima ličnosti tamošnjih urednika uzeće se kao olajavanje ali ja starno mislim da oni SPOS-ov forum doživljavaju kao  svoju prćiju. Ja bih razumeo Voju jer je ovo njegov forum. Jednostavno mi zabrani pristup i ćao. Šta mu mogu? Ništa!...Ali SPOS-ov forum je zajedničko da ne kažem javno dobro...Vrlo čudan način gazdovanja forumom i SPOS-om uopšte.
Niko njih nema da pita kako je moguće da u zemlji koja ima 7.000.000 ljudi ima tri pčelarska foruma...Ja vam garantujem evo danas 08.12.2014. godine da će se u dogledno vreme početi stvarati novi Savezi pčelarskih organizcija. Ja sam mnogo mali pčelar da bi se upustao u dublje borbe oko ovoga ali ima mnogo mnogo većih i ozbiljnijih kojima pčelarstvo nije hobi kao meni sa 40-ak društava i koji od pčelarstva obezbedjuju sebi i porodici egzistenciju i pre ili kasnije neće dozvoliti da niskointeligentni ljudi, polupismeni, naodobudni, sujetni i njima slični odlučuju o njegovoj sudbini.
I sada sam ja u dilemi da li uopšte da se učlanjujem za narednu godinu jer tim moja članarina delom završava kod njih takvih pa postajem i ja saučesnik u toj raboti. S druge strane dugo sam član, pre mene je bio član i moj pok. otac...
Još jednom napominjem da ovo nisam napisao da bih bilo koga otrcavao sa SPOS-ovog foruma ali znam da će oni ovo pre ili kasnije pročitati jer nemam drugi način da skrenem pažnju (evo neka bude ovo moj problem).   
Bolje živeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bijedi

Van mreže Ivan Simic 1

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 104
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #651 poslato: Decembar 08, 2014, 19:51:53 »
 
    E,  Sale! Zbog te moje konstatacije o kvalitetu rada navedenog urednika ja sam na "leru"  do polovine januara.
    Obrazloženje je da sam vređao urednika. U toj mojoj izjavi nema ničeg uvredljivog, izneo sam svoje zapažanje o načinu na koji obavlja svoj posao, na šta imam pravo.  Svi oni koji obavljaju uredničke dužnosti moraju, kao ličnosti koje obavljaju javnu funkciju, da podnesu kritiku članstva.
   Na to oni nisu spremni, jer očigledno misle da ako su dobri stolari, pčelari, voskari i ko zna šta još, mora da su i dobri urednici.
   Pa pored pokušaja da članstvu "nabijaju" komplekse, teško podnesu kad članstvo uzvrati, kulturnije ili istom merom.

Van mreže Sinisa Mirovic

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 438
  • Pol: Muškarac
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #652 poslato: Decembar 08, 2014, 20:33:32 »
Isto sam i ja prosao Sasa i zato cu ako me i vrate namerno napisati zasto sam i kad banovan i hvala im ako me trajno iskljuce .Taj nazovimo forum je poluprivatna stvar ,kazem polu jer i vi koji ste clanovi SPOSa ucestvujete ali ne i odlucujete  o njemu.
Ja znam bez obzira na dedu i tatu necu biti clan jedne organizacije koja me neceni kao ravnopravnog i u kojoj nepostoji transparentnost i bilo sta od reci "sloboda " kao to god gordo zvucalo.
Literature imam za izvoz casopisa od pre 20 godina ,mada sad postoji internet i googl transalte pa moze covek citati radove strucnjaka ,a ne radove "strucnjaka " deda Mijojla koji gaji pcele pa kaze ja radim ovako ,a nema nikakve naucne dokaze koji ce to potvrditi.
Da neduzim ja sam banovo SPOS i dok se nepromene bice banovani ali sa moje strane jer oni imaju vise koristi od mene nego ja od njih.I prezadovoljan sam sto su zatvorili forum jos jedan auto gol .

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #653 poslato: Decembar 08, 2014, 21:10:07 »
Naravno, ljudi imaju zadatak da sklone sve koji drugačije misle, "nasilnim" metodima. Nema tu govora o primeni pravilnika. Za tako nešto se ne bira običan čovek. Mora da ima to “nešto” da bi obavljao funkciju.

Jasno vam je da sam i ja odavno isključen sa foruma i ovog puta kada je urednik foruma kršio pravilnik. Taj urednik je Savo Tadić. Prethodni put je to uradio Nenad Savić. Direktnim kršenjem pravilnika je izazvao moje isključenje.

Mada, neću da se bavim njima. Nemam vremena, jer proučavam neke zanimljive stvari, kao što su Totalitarni režimi, Fašizam u italiji i metode, tako da se ne mogu baviti SPOS-om. Krećem sa radovima mladih ljudi (srednjoškolaca), a kasnije će biti na redu čitanje i visokoškolovanih autora. Obimno je to gradivo, tako stvarno nemam vremena za SPOS.  :)
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #654 poslato: Decembar 09, 2014, 00:19:42 »
Ja sam svojevremeno imao neke polemike sa tim nenadom savić (velika slova nisam upotrebio jer se on tako potpisuje) i trajno sam isključen. Ne zbog njega već zbog čestitke upućene RŽ povodom odlikovanja. Danas skoro posle godinu dana kad razmislim malo bolje žao mi savića. Taj čovek nije ni moralno ni intelektualno za tako nešto a to su znali i ovi što su ga postavili. Obuka u Usa nije bila uzalud. Hoću da kažem da na konkursu za američku policiju postoji i gornja granica IQ. Taj sistem je primenjen i kod izbora policije spos foruma.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže sasa zivic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 125
  • Pol: Muškarac
  • 338 Nmv
  • Lokacija pčelinjaka: zaječar 43°51′24.73N 22°21′23.27E
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #655 poslato: Decembar 09, 2014, 14:10:57 »
Ljudi, ja ne znam nikog iz IO SPOS-a i drugih organa jer da znam ja bih ga zvao. Imam utisak da članovi ovih organa ne dolaze na forum jer bi u protivnom ovo morali da vide. Meni su sada ostali samo redovni sudovi da zaštite moja prava od urednika. Crtani film.
Zamislite da te neko kazni za nešto i to tajno. Čemu to služi. Pa zar nije normalno da kad se neko kazni da se to javno objavi i da se sa tom kaznom upoznaju svi kako ne bi i oni ubuduće to radili. SVAKA KAZNA OSIM ODMAZDE TREBA DA IMA I VASPITNU ULOGU. Svi sudovi sveta kazne saopštavaju javno. Svako ko je prolazio pored neke pravne institucije to zna ali ovaj Nenad Savić ja stvarno ne znam šta ima od škole i kako od onoliko članova baš njega da izaberu za urednika. Kad malo bolje razmislim nije ni bitno šta ima od škole ali čovek ima oskudne intelektualne kapacitete.
Svaku reč koju napišem o njemu cenim da ne dođem u situaciju da sam ispod nekog razumnog nivoa ali šta je sve čovek pisao to je da se čovek čudi. I čudi me kako ovi školovani oko njega to ne vide. Predsednik nam je doktor, školovan,...kako to ne vidi ja ne znam. Ćutanje je znak odobravanja svega i ovakvo ponašanje dovodi do urušavanja ne foruma i SPOS-a nego pčelarstva...
Kako ne vide da je nezadovoljstvo sve veće i da je pitanje vremena kada će doći do rascepa i odvajanja od SPOS i stvaranje nekih novih SPOS-ova što će biti konačan odraz katastrofalnog stanja.
Kad se samo setim da su moje skretanje pažnje na neke nelogičnosti iskoristili da mi prebace kako sam ja zainteresovan da prezumem neku f-ju...Da se čovek čudi.
Kasnije kada se u toj orkestriranoj kampanji uključio i sam Predsednik, da ne bi ispalo da sam tamo samo zbog kritikovanj, ja im kažem da mogu da probam da budem urednik foruma u skladu s vremenom koje imam, ukoliko to normalno nije neka podrugljivost pre svih Predsednika...i posle toga ništa. Kreću s banovanjem.
Sećam se i onog Stranković Miodraga koji im je ukazivao neke nelogičnosti oko onog leka iz Šapca, ne mogu sada da se setim kako se zove ali badava. Predsednik je sigurno ukapirao šta je hteo Stanković da kaže ali se pravio blesav kao da je na regrutaciji. Mislim da je i on najuren sa foruma.
Možda nas isteranih ima i više nego kod njih onih dobrih...pa se pitam ko je isteran a ko nije...i ko je u izolaciji...
https://www.youtube.com/watch?v=bb7OnQ22RHk
Bolje živeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bijedi

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #656 poslato: Decembar 09, 2014, 17:34:26 »
Malo teže pčelari i mogu saznati, kada informacije kriju ili ih saopštavaju polupismeni. Upravo je primer saopštavanja informacije kako to radi neki funkcioner foruma SPOS „lažović“. Juče ili preključe, preЩednik je hteo da ponizi Dragana Todorovića i isčuđavao se kako ne zna ko je Milutin Petrović. Ako se ne varam to je onaj što dobija mesečnu nadoknadu (iako nije u skladu sa statutom SPOS) ali i dobru lovu kao direktor nekog projekta (isto neka reka ili tok kojeg nema za sada). Iako je preЩednik javno lagao da taj projekat nema direktora, u Pčelaru je objavljeno da ima i da ima i da dobija nekih tričavih 14.8079 ¥   :) platu. Tako je ova država propadala jer su novci trošili na plate, honorare i bez nekih vidnih rezultata za narod.

Funkcioner foruma SPOS „lažović“ je preneo informaciju da se zainteresovani obrate Jagodi jer je ona pravnik! Ako se otvori sajt SPOS-a i u poglavlju organizacija nađe ko je Jagoda Milenković, tamo piše da je ekonomista. Eto, takve netačne informacije daje „lažović“. Jagodu bar svi treba da znaju. Za ovoga drugog je dovoljno znati da dobro zarađuje od SPOS-a (uključujući i projekte u kojima SPOS učestvuje).

Ali funkcioner foruma SPOS „lažović“ zna da se suprostavi saopštvanju informacija koje zanimaju početnike, pa je sinoć hteo da cenzuriše i podatke iz života pčela koje zanimaju pčelare. Uz put je žestoko izvređao našeg kolegu pčelara Dragoljuba Mijajlovića. Ne poštujući ni njegove godine ni njegov pčelarski staž. To je zato što ga je Dragoljub upozorio nedavno da nije dobro što se zalaže za podele i moguće stvaranje drugih saveza.

Jednom prilikom sam ja napisao da mislim da je interes RŽ da forum nestane. Mnogo se izbrukao na tom forumu. Mnoge njegove laži je javnost mogla da vidi. Čini se da je njegov interes i da se savez oslabi, kada koristi ovakve likove da unose razdor među pčelare. Nikako ne treba razmišljati u pravcu da je za takvo ponašanje urednika „odgovorno“ obrazovanje ili pismenost. Vidite, ovaj ostrašćeni novinarčić je verovatno solidno obrazovan a vređa ljude i daje netačne podatke. Bitan je karakter čoveka. Kakav je karakter „lažović“ urednik, govori i to što je više puta iznosio neke svoje političke stavove i otvarajući političku temu izvređao tek PREMINULOG  ČOVEKA (reč je o legendi novinarstva Srbije, Aleksandru Tijaniću). Ovakav čin „nekrofilije“ ne može svako da izvede.

Znači, intelektualni kapacitet koji je neophodan je podmuklost i nedostatak karaktera. Pismenost poželjna ali treba znati par slova. Pa kad si već naveo i obrazovnje preЩednika, on je visokoobrazovan, ali velike škole ne uče pameti. One je bar pokazao kakav je prostak, vređajući ljude. I nemoj očekivati da će on primetiti loše ponašanje pojedinih urednika. Nema vremena. Dovoljno je da im je par puta i javno rekao kako da se ponašaju prema pčelarima koji iznose svoj stav, na šta imaju i zakonsko pravo, a koji njega kritikuju ili daju predloge drugačije od njegovih. Možeš zamisliti kakve im „naloge“ daje van javne scene.

Što se tiče onih koji su prognani i proganjani na forumu SPOS-a, može se uočiti nekoliko stvari:

 Pismeni su i znaju da saopšte svoje mišljenje potkrepljno argumetima, upućivali su kritiku na rad RŽ (ili organa SPOS-a) imaju karakter i ličnu samosvojnost (lični integritet),  žele da pišu o pčelama, ali im se ne dozvoljava, imaju duha, pčelari su, ljudi su...


PS

Zamalo da zaboravim: ilustracija koja govori da urednici foruma SPOS-a mogu da vređaju ljude je ta što je posle sinoćnih uvreda kolege Mijailovića, urednik Lazović i dalje na forumu. Ovakve stvari se nazivaju diskriminacija, korupcija i tako to...zloupotreba na svaki mogući način.

PS 2

Da ne zaboravim, Print Screen je preuzet sa foruma SPOS-a  :D :D
« Poslednja izmena: Decembar 09, 2014, 18:01:53 od strane Dragan Šošić »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Lazovic Zivojin

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 436
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #657 poslato: Decembar 10, 2014, 11:55:13 »
Ko se malo bavio psihologijom, zna da je  vrlo pozdan način razbijanja neke organizacije ili kolektiva, tako što ćete nagraditi pojedince iz istih, a koji to ni po čemu ne zaslužuju...
A medalja ili nečeg takvog  je bilo...
Ko razume - shvatiće

Van mreže Dragan Djordjevic

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 149
  • Pol: Muškarac
  • pčelar - večiti početnik
  • Lokacija pčelinjaka: Grljan, V. Čuka, Zaječar
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #658 poslato: Decembar 10, 2014, 14:53:56 »
 E moj Sale... ne nerviraj se puno. To jedino mogu da ti kažem. Nisu te bolji ni pčelari, ni ljudi, ni obrazovaniji od tebe, banovali... Tu pravda u topuzu leži, jer šuplje zveči!!!
Čovek nije čovek, ako svakoga dana ne teži da svet učini boljim.

Van mreže Ivan Simic 1

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 104
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: selo Blendija
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #659 poslato: Decembar 21, 2014, 18:41:41 »

    Nije baš u temi ali neka admin premesti ili otvori novu.
Danas je "Predsednik"  SPOS-a pokazao svu svoju nemoć i nestručnost, u emisiji "Dobra zemlja", sa kojom vodi pregovore sa državnim strukturama.
    Povod su obaveze PIO, za one koji su po UPUTSTVU SPOS-a prijavili gadinstva, uprkos tome što poseduju 10-20 košnica a nisu u nekom obliku radno angažovani.
    Krivi smo i mi sami jer članstvom u organizaciji, koja je nesposobna da se ozbiljnije bori za naša prava, legitimišemo njihove greške.
    Današnje opravdanje za stavljanje pred svršeni čin  je odgovor nadležnog ministarstva da problemi pčelara nisu prioritetni. Vidimo se posle 1.1.2015.kad zakon stupi na snagu. :-)
     Za obaveze oko PIO se znalo još u vreme uvođenja obeležavanja košnica ali se nije imalo vremena da se podrobnije pozabavi tim problemom. ;-)
     Sada će jedan deo članova, zarad subvencija od 500din.(realno mnogo manje, kad veterinari otkinu svoj deo) biti u obavezi da iskešira još gomilu para.
     Iz tog razloga oni koji su vodili pregovore oko subvencija, pre toga oko obeležavanja, snose odgovornost za loš rad.
     Bilo je glasova u vreme pregovora da se takav oblik obeležavanja ne prihvati ali uzalud, ispadosmo "reakcija"  i pesimisti, uz obrazloženje da je to zbog dobijanja subvencija.
     
      Da neko ne pomisli da ovde pišem zato što ne smem na  drugom mestu, pisao bih i tamo ali sam "na ledu"  do polovine januara. :-)
      Treba razmisliti, ozbiljnije, vredi li platiti članarinu SPOS-u.,