Autor Tema: male antivarozne električne dimilice  (Pročitano 6713 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
male antivarozne električne dimilice
« poslato: Septembar 13, 2011, 23:08:07 »
Male antivarozne električne dimilice se koriste u tretmanu protiv varoe u cilju sagorevanja papiriće nakapanih raznim materijama, njihovim palenjem i uduvavanjem dima u košnice.

Postoji više vrsta ovih dimilica različitog dizajna i tehničkih karakteristika a sve u zavisnosti od proizvođača koji ih proizvode.
Obično rade na 2 baterije od 1,5 Volta.

Jedan od proizvođača ovih dimilica je Miodrag Rajković iz Beogrda čije dimilice i sam povremeno koristim kada nakapavm Brstivar na papiriće.

Tretman ovim načinom rada obično traje manje od 1 minut po košnici.

Molio bih kolege ako imaju neke slike ovih dimilica da postave u ovoj temi.

Pozdrav svima.....
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Esad Jusić

• Više od prijatelja foruma
Odg: male antivarozne električne dimilice
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 20, 2011, 00:06:58 »
Heh, Vojo,
Gdje me nađe. Imam više vrsta i dimilica i dimiličica i dimiličurina, ali mi nikad nije naumpalo da ih slikam. Znam da sam zadnju platio oko 18 evra/eura i da je odlična, prirodno leži u ruci, rastavljiva je, možemo je čistiti, baterije kako si već rekao. One od običnog lima sa kineskim motorićem jeftinije su, ali i lošije i kratkotrajne. Za one s galončićem mislim da svi znaju pa nema potrebe o njima govoriti, a svakako sam ih izbacio iz upotrebe. Ima još jedna vrsta, ali preskupa, vidio u "Prodeksu" u Duvnu/Tomislavgradu.
Da pojasnim ono "dimiličurina". Jedno vrijeme koristio sam kolutove Nikole koraća (4xpo 10 dimova po društvu) pa sam jednu običnu dimilicu (najveću) morao odnijeti limaru da mi na njen "nos" (ili "kljun") nakalemi bakrenu cijev na kraju spljoštenu i u obliku po mojoj volji. Čova napravio i naplatio pola vrijednosti same dimilice. No, halal mu bilo.
Pozdrav, svako dobro!