Mirko, sirup nije baš dobro dati sada, ali je moguće.
Problem može biti to što pčele ne izleću redovno. Moja iskustva po tom pitanju nisu najbolja. Radi se o korišćenju tegle na kojoj se izbuši poklopac iglom i tako se postavi preko satonoša na kojima je folija (podrazumeva se da mora biti prazan nastavak da bi se tegla postavila).
Ako već moraš dodati sirup, najbolje je na brzinu izvaditi po jedan prazan ram i u njega sipati gust sirup. Gust onoliko koliko može da se sipa i uđe u ćelije saća. Tako nalivene ramove držiš u prostoriji iznad nekog suda poređane na dve letvice i moraju stajati vertikalno. Ne sme se naslanjati saće na saće, jer zna da curi i nije mi jasno po kojem zakonu fizike

, ali iscuri dosta.
Mogu se dati i dva rama sa sirupom sipanim samo sa jedne strane i da se stave do legla.
To je inače jedna metoda forsiranja razvoja, koju sam naučio još kao početnik, ali je nisam u tu svrhu koristio dugo (samo par sezona). Nije dobro "prisiljavati" pčele na preterani razvoj, ne dobiju se pojedinačno dobre pčele, ali se postigne brojnost.
Zbog ovoga, a i drugih korisnih stvari je dobro kad je pri zazimljavanju uklonjen bar po jedan ram. Olakšava brze nužne intervencije.
Bilo bi poželjno da su bar sutradan pčele u mogućnosti da izleću.