Radovi na pčelinjaku > Praktično pčelarstvo i metode pčelarenja

Zazimljavanje malih društava (rojeva)

<< < (6/8) > >>

Esad Jusić:
Aleksandre,
E, ova ti je stvarno dobra: da ne zaborave što su oprostile. Svaka čast. Kad čovjek druguje, može i naučiti (i o ženama i o košnicama; šta li više bocka?!).
Kad ti i Savo kažete da ne pomaže farbanje, neću ni probati. I to je dobrota druženja.
Pozdravljam te i želim ti svako dobro!

slobodan ilic:
Pozdrav Savo i hvala na odgovoru
Sve to sto si napiso i kod menem se isto dogadja a radio sam nastavke debljine 35 mm jer sam takav stirodur imao.Ko voli da se igra i uziva ima tu dosta zanimljivog.Svako dobro Ilic

Mirko Bradić:
Neznam jel ovo moje pitanje spada ovdje al ču probat.Stavio sam prije dva tjedna gumene trake chec mite ljeka protiv varoe u košnice po dvije trake u košnicu ili dva nastavka po jedna stavljene su u sredinu nastavaka a nisam ih izvadio.Pitam se dal če smetat pčelama pri stvaranju klupka i smijem li ih sad vadit kad su temperature oko 12 stupnjeva-hvala i pozdrav svima.

Milanov Aleksandar:

--- Citat: Mirko Bradić  Novembar 07, 2011, 11:34:00 ---Neznam jel ovo moje pitanje spada ovdje al ču probat.Stavio sam prije dva tjedna gumene trake chec mite ljeka protiv varoe u košnice po dvije trake u košnicu ili dva nastavka po jedna stavljene su u sredinu nastavaka a nisam ih izvadio.Pitam se dal če smetat pčelama pri stvaranju klupka i smijem li ih sad vadit kad su temperature oko 12 stupnjeva-hvala i pozdrav svima.

--- Kraj citata ---

Mirko bilo bi poželjno izvaditi trake, nikakav problem nije ako je temperatura iznad 10 stepeni jer ti nećeš mnogo držati košnicu otvorenom. Tretmani oksalnom kiselinom protiv varoe se vrše u toku novembra ili decembra (kada nema legla) i temperatura bude iznad 8 stepena i sunčano vreme. Ne brini na toj temperaturi ništa neće smetati pčelama da se otvore. Ja sam juče jednom roju dodao ram sa medom jer sam procenio da ima malo hrane, temperatura je bila u 15 sati 11 stepeni. Pogledao sam još dva roja, pčele su bile mirne i ako nisu bile u klupko.
Pozdrav iz Surdulice

Mirko Bradić:
Hvala vam na odgovoru idem danas to sredit da ne brinem.Pozdrav svima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju