Mislim da se armiranjem RV rama dosta gubi:deblja satonosa ,pipljiviji rad obzirom da se ukucavaju dve donje letvice ne jedna ,vise se trosi zica jer se pri topljenju baca .
A jedna od prednostio RV rama je tanka gornja satonosa,jedino da se osnova savije pod uglom od 90 stepeni pa da se zakuca za satonosu odozdo.
Има свакако више различитих гледишта на армирање саћа или класично ужичавање. Али класично ужичени рамови који нису изграђени, а били су у кошници су практично неупотребљиви (осим за медишта и то понекада).
Саће које се армира се сложи у исти омот или кутију и користи се по потреби. Такође, ако су сатне основе већ у рамовима а није било прилике да се употребе могу јако дуго стајати и додати се у наредној години (или чак годинама).
Што се тиче предности које се губе...
Ако се друштво „усидри“ са леглом далеко од хране, неће му помоћи дебљина сатоноше.
Предност танке сатоноше сам имао и уполумедиштима, али је „нестала“ када сам убацивао у рамове полунаставака сатоношу од 20 мм (првобитне су биле 12 мм). Сада за ЛР и ПМ рамове користим исту сатоношу од 17 мм, ако немам неке тање за ПМ.
Када се зазими на три ПМ наставка, углавном гнездо буде у другом и у случају јаче зиме, „поздравимо“ се са друштвом иако је изнад препун полунаставак меда.
И РВ треба зазимити како треба и нема проблема.