Možda malo pretrpavam temu slikama pa možda nekom to i ne godi ali se sa slike uvjek više vidi nego da pišemo romane.
Gledao sam da pojednostavim izradu elemenata ali da opet bude dovoljno čvrta konstrukcija podnjače da se ne raspadne od tumbanja.
Ukupna visina je 100mm. Ladica je sada drastišno povećana u odnosu na prethodnu pa je zapremina sada 2,8l poravnato sa okvirom ladice dok do mreže ima još prostora.
Naravno kako Anto kaže ne pune one to tako ravnomjerno a polen nije voda da se razlije ali kad bi iz svake vadili po litar dnevno kud bi sa polenom...
Takođe sam gledao da racionalizujem sa materijalom pa sam kosu poletaljku predvidio od daske debljine 25mm. Prethodna je bila od 50mm što zahtjeva da se ima i deblja daska samo zbog poletaljki.
Visina od maske do letvica je 12mm ali sam ja predvidio sa tankim limom tako da ima prostora da se stavi maska od sendvič plastike koja je deblja par milimetara.
Kada se izvadi skidač dosta je veliki razmak od mreže do letvica rama, nekih 35mm, ali se mreža na zadnjem dijelu izdiže na svega 8mm razmaka pa mislim da nije problem.
Eto toliko za ovaj put...
P.S. Da kažem i to da ako neko želi SketchUp fajl neka slobodno traži.
Ja ću rado da pošaljem pa neka prepravlja prema vlastitoj želji ako bi htio nešto drugačije.