Pčelarske manifestacije > Autorska predavanja članova foruma Košnice Voja

Предавање у ДП: Нови Бечеј, Војо Брстина...

(1/12) > >>

Vojo Brstina:
У суботу 04. фебруара у 17 сати у сали Скупштине Општине Нови Бечеј одржаћу предавање о Пчеларењу са различитим кошницама са акцентом на Родну Воју и поређењем са другим кошницама у истим условима пчеларења...

Сала је доста велика и може да прими доста пчелара.. Позивамо пчеларе из окружења али и других места на ово предавање...

Током фебруара, од 10 фебруара такође ћу наставити предавања у школи за младе пчеларе у сали месне заједнице а предавања ће бити сваког петка у 19 сати... 

Хвала...

Edi Daruši:
Ako neko iz ZR ide preko Elemira na predavanje a ima mesta hoću i ja!

Veljan Ilijevski:
Jedno pitanje. Kada ce poceti skola pcelarstva za pcelare pocetnike, tj. za ljude koji jos ni nemaju pcele, a zele da pocnu sa kosnicom Rodna ili Eko Voja? Naravno ako se to ima u planu. Posto vidim da je ovo predavanje za mlade pcelare( tj. vec pcelare).

Vojo Brstina:

--- Citat: Veljan Ilijevski  Januar 27, 2017, 17:51:57 ---Jedno pitanje. Kada ce poceti skola pcelarstva za pcelare pocetnike, tj. za ljude koji jos ni nemaju pcele, a zele da pocnu sa kosnicom Rodna ili Eko Voja? Naravno ako se to ima u planu. Posto vidim da je ovo predavanje za mlade pcelare( tj. vec pcelare).

--- Kraj citata ---

Колега Вељане, ово је школа коју је покренуло ДП. Нови Бечеј за све пчеларе без обзира на тип кошнице. Пре мене су већ предавали двојица предавача и још један има још неколико сати наставе то јест још један петак а ја крећем после њега.

Ово предавање које ће се одржати у суботу 4. фебруара оно је предвиђено за све...
У њему ће се поменути комплетан начин рада током целе године са различитим системима рада, зазимљавање, пролећни развој, припреме за искоришћење паша па и третмани против варое, потив ноземозе итд..

Значи једно комплетно предавање...

Имајте у виду да то није папагајско предавање које предавач напамет научи где приказује разне слике и табеле преко видео пројектора и описује разне табеле и нико ништа да га упита да га заустави да каже еј можда то и није тако, можда то и не може тако итд. на тим папагајским предавањима  пчеларима се на крају да да поставе по које питање а многи већ до краја предавања забораве шта су хтели да питају и тако се после каже, превадање је било одлично    :o  предавач је био на нивоу свог знања и стручности  :o окупио је мноштво пчелара ( као да то од њега зависи)  :o итд..

Значи на сваком мом предавању сваки присутни пчелар у сваком моменту ако нешто није најбоље разумео или ја то нисам на најквалитетнији начин појаснио може да подигне руку и ја стајем и може да пита све шта му није јасно а након појашњења настављам даље... После мог излагања такође пчелари постављају питања.

Нема никавих видео пројектора, табела и којешта, све појашњавам без било каквих помагала.

Носим једну кошницу са собом и  према њој све појашњавам.

Моја предавања трају по око три сата па и више по потреби... дајем само једну паузу за пушаче након око сат и по предавања.
Затим настављамо даље...

Поздрав драгим пријатељима...

Veljan Ilijevski:
Hvala na odgovoru. Pozdrav i svako dobro.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju