Кажу да када прође више од пола сата након убода организам се навикава и да после тога може доћи само до побољшања стања.
По нека пчела има заиста јак отров и другачији од осталих пчела па то доводи до различите реакције организма док се после тога све дешава сасвим нормално после убода других пчела.
Моја супруга је тако пре 7-8 година имала један убод пчеле да је сва била утрнула по лицу и каже води ме доктору ово није као остали убоди пчела и одведем је у амбуланту али пошто није имала књижицу код себе оставим је ту и кажем медицинској сестри сад у ја брзо да донесем њену здравствену књижицу а то је већ прошло скоро пола сата па ако јој не буде лошије још десетак минута не требају инекције против алергије, све ће то прои без проблема.
Чим сам отишао они су је избушили инекцијама, онако за сваки случај, по службеној дужности и када сам се вратио са књижицом сав разочаран кажем жени , ето видиш како си сад прошла а могло је проћи без свега овог.
Рекли су јој још да не сме да ради више са пчелама,

љуби их мајка...

Наравно након што се мало ослободила након десетак дана кренули смо поново на пчелињак, кренули су убоди, један по један па и више али никада више никаквих проблема.
Свих ових година нормално радимо и не обраћамо много пажњу на убоде пчела. И данас сам примио 5-6-7 боцки

, откуд знам тачно колико а и супруга мало по прстима, кажем јој добро је , бесплатне инјекције против реуме.

Пчеле раде свој посао ми наш и идемо даље, колико их пригњечимо још мало убода и добијемо..

Можда неком помогне ово наше искуство а свима бих препоручио да ако није ништа страшно да оду на време до амбуланте и да чекају испред амбуланте, да ћуте, трпе и да чекају док не прође тај период "посебног стања".

Ту у дому здрава ипак је сигурније и у случају потребе доктори су ту да реше проблем.
Поздрав драгим пријатељима...
Поздрав драгим пријатељима...