Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

suncokret 2019

<< < (2/9) > >>

Rakovac Goran:               Јуче покрај аутопута на релацији Велика Плана - Београд видех узнапредовала поља сунцокрета. На појединим очигледно раније посађеним парцелама по ободима почиње да се жути. Дакле , сва је прилика да озбиљно креће у наредних неколико дана. Ако је овако у Поморављу за очекивати је да у Војводини буде још јачи.

zoran drpljanin:
Suncokret je krenuo na pojedinim parcelama, danas bas rade i udaraju o krovove, ima unosa. Kasnije sorte nece jos desetak dana. Ako ne bude nekih ekstremnih vrucina , medice dobro.

Rakovac Goran:И у Поморављу и Шумадији сунцокрет навелико кренуо. Пчеле умазане жутим поленом. Иако у овом крају слабо или уопште не меди ипак је ово спас за друштва јер ће имати обиље полена и колико толико нектара. Што се осталог биља тиче мрка је капа. Имају тек да преживе а у неким крајевима кроз кошнице дува промаја и клепетају празни рамови.
Тамо где има какве такве паше а то је углавном крај река ( Велика Морава ) учестала су прскања против комараца која се најављују дан за дан и нема се времена за померање или затварање кошница па има поприлично губитака.
На срећу добар део пчелињака сам на време преселио на Хомоље где је ситуација солидна али о томе на другој теми.

Anto Dankić:
Jučer preselio, unos 3,5kg, danas 3,75kg ja zadovoljan mada sam očito okasnio na pašu

pizurica aleksandar:
Ja sam u subotu 29.06. obisao atar. Na celom potezu oko pcelinjaka, a i sire naso tri njivice sa otvorenim suncokretom oko 30%. Ostalo sve jos uvek zeleno. Jos smo na Fruskoj gori I merkamo sta nam je ciniti. Nemam nikakvih informacija o unosu kod kolega koji "strazare" na suncokretu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju