Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

Suncokret 2020

(1/19) > >>

Nemanja Banjac:

Kod mene krenula prva parcela da otvara, tačno se vidi kolika je želja pčela za radom.

https://youtu.be/reJIMJyaxC0

Rakovac Goran:

Кренуо сунцокрет. Истовремено креће и липа. Преклапа се. Све то на Вртолому. Дан тежачки , паорски када се све врти и ломи. А ломило се ових дана да није имало где више.
 На место где сам прошле године носио кошнице се излио Пек и однео човеку 40. ЛР кошница. Однео, нема их више. Двадесетак метара даље 20 АЖ кошница остале на месту али поплављене. Не може им се прићи газда не зна да ли су живе. Има само слику језера из које вире кошнице.
Све се преклопило. Друштва гладна као хијене. Ипак , најзад огрејало. Букнуће сада све у наредних десетак дана па видећемо. Луда година. Преступна шта да се друго од ње и очекује. Биће куд који мили моји.
 Многи су у дилеми шта да раде. Да ли да селе и где да се заглаве? Да ли да прихрањују и остану ту где јесу ? Поделио сам пчелињак на 4 дела. Држим се старих прича да град не може да бије баш све њиве ако су на четири стране села. Кад је сила јака држ се за сељака. Његова је мука најтежа али и радост највећа ако му Бог да да се зарадује. А даће нисмо баш толико грешни .

Nemanja Banjac:
Društvo, jel ima neko vagu na suncokretovoj paši, malo da nas informiše?
Ovo je sa mog pčelinjaka, gornji medišni su prilično popunjeni u blic pregledu. Donji medišni ne znam, ali se vidi veliki broj pčela na satonošama.
Rad je izuzetan, nema 5 pčela na pojilici.

https://youtu.be/W5-spfWA8fM

dusan lazic:
Nemanja, poslednja tri dana kod mene izgledaju ovako: 2kg; 2,2kg; 3,2kg. (za večeras - javljam)
A pogledaj ovu, na vagi: (sliku sam nazvao "razvalila")

Nemanja Banjac:
Hvala Dušane, barem kod nekog malo da vidim situaciju. Bagrem su svi prijavljivali, ali je suncokret ostao u senci, a tako je lepo krenuo i zamedio.
Radi kao na traci, odlična je. Jel ti pčelariš sa kontejnerom?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju