Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

Багрем 2021 године

<< < (6/6)

slavoljub_simic:
U mom kraju oko Vrnjačke Banje bagrem dobar pčele nose. Kako svi kukaju da je bagrem izmrzao, ovde nije beli se kao da je pao sneg. pozdrav.

aca peric:
Kod nas bagrem je pri kraju.Zbog zimskog marta i jesenjeg aprila pa kisnog i prohladnog maja,nije bilo obilnog medenja.Ipak,u proseku, ukupan plus je nekih 5 do 6 kg svega pri kraju pase,ali je primetno da ga nisu poklopile,a od starog poklopljenog meda jedva da je ostalo po kilo,2,a negde nista.Ako vreme bude lepo,pa se nastavi neki unos kroz kupinu,lipu,livadu,mozda i bude za vadjenje,po ram,2...mada se mozda odlucim za formiranje novih drustava imed iskoristim u te svrhe.

Dejan Damnjanovic:
Iako sam veciti optimista,jucerasnja situacuija na terenu me demantovala,a bagrem je zavrsio.Sav sparusen  i a i rad pcela je dosta tanak.Imalo unosa samo da ima sa cime da poklope

Veroljub Ninković:
Како ли је код Горана? Не јавља се од Ђурђевдана!
На Церу је багрем још у недељу скоро сав прецветао. Година је боља од прошле. У мојим кошницама, а имам их 12 на багрему, за цеђење би могло бити у просеку око 10-ак  килограма по кошници. Мед још не поклапају а кад ће не зна се.
Поздрав,

Dejan Damnjanovic:

--- Citat: Veroljub Ninković  Maj 25, 2021, 13:14:19 ---Како ли је код Горана? Не јавља се од Ђурђевдана!
На Церу је багрем још у недељу скоро сав прецветао. Година је боља од прошле. У мојим кошницама, а имам их 12 на багрему, за цеђење би могло бити у просеку око 10-ак  килограма по кошници. Мед још не поклапају а кад ће не зна се.
Поздрав,

--- Kraj citata ---
Ja i Goran smo na 3-5km v.l. Nadam se da je kod njega bolje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju