Savo, nisam dobro pročitao, ti si napisao kristalisani šećer, a ja sam napisao med. Ako ćeš stavljati šećer, s tim se ne bih složio, ali odluka je tvoja.
Problem nukleusa je taj što se mora uskladiti odnos količine hrane i legla, a time i brojnosti zimskih pčela. Jednog će uvek nedostajati, ako se ne vodi računa. Zato je potrebno imati dva tela (jedno kao polunastavak). Nešto povoljnije je kod šestoramnog DB nukleusa. Ali je i za njega bolje imati jedno dodatno telo (šestoramni polunastavak).
Ne mogu videti sve, ali je na ovoj slici dovoljno i to
što se vidi da na satonošama i foliji nema fleka. To pokazuje da je ovo malo društvance bolje zimovalo nego ono iz DB košnica (na sličicama koje sam postavio) iako je ono na prirodnom medu, bez trunke šećera (tvrdnja vlasnika). Sličice su detalji sa
ovog video zapisa. Poučno, ali nije dobro pogrešno tumačiti (malo zaobilaziti istinu) onoga što se vidi na snimku, koji je postavio jedan „čika“

.Mora se pažljivo pratiti i „tonski“ deo, koji je malo u „neskladu“ sa slikom i flekama.
Inače, moj zaključak je kako se može videti kako se nije baš dobro zazimiti košnicu dubokih ramova sa relativno malo pčele na dva tela i udaljiti je od leta. Kada krene leglo, pčele refleksno teže da su bliže dotoku svežeg vazduha i na neki način se udalje od venaca sa medom. Rezultat su malo uneređeni ramovi.
Naravno, vredi pogledati jer „ima se šta videti i uporediti“, kako kaže „čika“ :

. Ja bih to uporedio sa ovim slabašnim Savinim nukleusom, koji, iako nije nešto jak ni sa pčelom ni sa hranom, očigledno je bolje prezimio nego ovo sa video prikaza.