Autor Tema: Крпељи  (Pročitano 2111 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Крпељи
« poslato: Mart 09, 2021, 14:25:09 »
Поштоване колеге,

Обраћамо Вам се са молбом да одвојите пар минута и помогнете у вези са истраживањем под називом „Испитивање обавештености и ставова опште популације, професионално изложених лица и лекара о крпељском енцефалитису (енгл. tick-borne encephalitis - TBE) и другим крпељима преносивим болестима“, које спроводи Група за медицинску ентомологију, Института за Медицинска истраживања, Института од националног значаја за Републику Србију, Универзитета у Београду.

Истраживање је у форми анонимног електронског упитника. Односи се на знање, обавештеност и ставове професионално крпељима изложених лица, лекара и опште популације у вези са болестима чије узрочнике преносе крпељи. Један од фокуса нашег истраживања су управо крпељима професионално изложена лица обзиром да су свакодневно у станишту крепеља у вези са својим професионалним активностима. Циљ нашег истраживања је, између осталог, да добијемо полазну основу за планиране програме едукације у наредном периоду.

Молимо Вас да нам помогнете у равномерној дистрибуцији упитника и да нађемо пут до чланова Вашег друштва.

Упитнику можете приступити преко линка:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=ne6niBxMrEOxVNFdN1oUxqWoGiS7DrZIudUUjMY0PNhUNzM2UVY1VUZVVlg0RDZXS0tKMDZPRFowVi4u

Унапред Вам се захваљујемо на помоћи.
С поштовањем

др сци. вет. мед. Ана Васић, научни сарадник, координатор истраживања
др сци. Снежана Томановић, научни саветник, пуководилац Групе за медицинску ентомологију ИМИ