Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Štetočine i borba protiv njih
MRAVI
Veljan Ilijevski:
U ovoj temi mozemo pricati o nacinima suzbijanja mrava kako na pcelinjaku tako i u kuci ,stanu...
Jedan od nacina pored silne hemije je i suzbijanje mrava praskom za pecivo. Pospe se prasak za pecivo na rupu ili put kojim se krecu mravi i u roku od par dana bi trebalo da odustanu( barem se to kod mene u stanu pokazalo kao dobar nacin borbe protiv istih). Voleo bih da cujem i tudja iskustva
Nenad Tucakov:
Veljo, ukoliko je tačno da tamo, gde prestaju crni, počinju žuti, ja svoje ne diram... :)
U stvari, niz bi trebao da bude ovakav:
Ako imaš u stanu buba - ruse, naseli žute mrave i bube će nestati. Pošto se žuti uvlače svugde ( veš, hrana ), treba zapatiti crne, koji ih potisnu. Borba protiv crnih je, kažu, daleko lakša i izvesnija...
Saša Đorđević:
Mislim da je ova zivotinja spas, da je uznemo kao kucnog ljubimca.
Nenad Tucakov:
--- Citat: Saša Đorđević Decembar 25, 2016, 15:26:12 ---Mislim da je ova zivotinja spas, da je uznemo kao kucnog ljubimca.
--- Kraj citata ---
A kad nema mrava, dobar je kao usisivač...
Milan D. Saric:
Kod mene ih ima u zbegu i hranilici,ali ništa strašno (do 20 po košnici), ali ima ih ponekad uginulih u hranilici, da li to predstavlja neku vrstu opasnosti za pčele, kao potencijalni izvor neke bolesti? Pokušavao sam stavljanjem cimeta po ćoškovima poklopne daske, ali bez rezultata.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju