Драги Војо,
управо сам пред незнањем,
јуче сам прегледала све па и тек оформљену, она је за 4 дана извукла све рамове/није довршила надограднју где су основе на 1/2 рама/сместила 4л сирупа1:1 и залегла на два рама колико јој је дозволио сируп, изгледа да сам погрешила што сам је одмах понудила са две хранилице/2хо,7л/, полена донела сасвим довољно.
Друго је што не знам тачно шта сада са три које ''врију'' у по једном плодишту, и имају по седам и 8 рамова легла, да ли да ставим МР и спрат са неизвученим рамовима/извучене немам као и до сада/и дам сирупа, то би им била зимница или да се ослоним на оне њине венчиће и два бочна рама са медом .
Првооформљена је једина на два тела плодишта, такође и за њу питам да ли морам ставити МР и једно тело са рамовима СО и потпомогнем сирупом.
Моје је мишљење да свака може да одради/уз моју помоћ сирупом/ још по то једно медиште,
али не знам да ли је тај напор неопходан. Тај део би одрадиле/за недељу дана/ пчеле које не улазе у зимовање.
Евентуална допуна кад се намањи легло, бојим се да ће изнурити тада већ зимске пчеле, још нема ни назнаке да су матице намањиле легло.
Поздрав драги Војо,
врло сам очарана овим кошницама мада још немам инвентар достојан њих, али кад то све удесим просто је да урадим нежно пребацивањегде то треба.
Нозевој сам направила по Вашој објављеној рецептури,
помешан 1:1 са сирупом, користим уместо димилице углавно и то не прскање као спреј, јер ми се свака прскалица брзо поквари, па сам једноставно на поклопцу флаше унакрсно пробола и добила сам истовремено 4 тања млаза.
Питање је да ли се може предозирати таквом употребом нозевоја.