Kad ne valja, onda sve ne valja.
I kod nas isti problemi. Nedavno sam načelniku u brk rekao: "Nešto nije uredu jer imate očevidni apsurd: satrste se o brizi za pse lutalice koji napadaju građane i životinje, a na narodnim kuhinjama vam sve više ljudi!" Ko li je preči?
Ne bih mnogima dopustio da više vole životinje od mene. Uvijek smo imali bar jednog cuku, najčešće šarplaninca, sada sam spao na pekinezera. Na pčelinjaku se zaustavio jedan šargo i jedna crna kujica (ovčarska vraćalica). Ja ih nahranio, oni se odomaćili pa i mlade dobili. Od tada sam ih hranio redovno. Šta je istina? Redovna pojava je, a to je i dokazano, da neki u kombi potrpaju pse i istresu u drugoj čaršiji na neko zabačeno mjesto. Šta je konačan zaključak: sada kuje kastriraju u veterinarskoj.
Napadaju li stoku? Ne da napadaju, nego uspijevaju. Trebaju li dokazi? Dalje, jedno dijete je ostalo bez noge. Stvar je na sudu, itd. Najviše sam se i najslađe smijao, gledajući kroz izlog kafića kako tri rundova napadaju policajca na dužnosti. A, životinje, naravno, nisu krive.
Pozdrav, svako dobro!