Хвала Зоране на речима охрабрења.
Хвала класо на саветима.
Па за сада имам других обавеза, али размишљао сам о томе. Не знам да ли би им било вруће унутра ако бих затворио простор на тај начин (мислим на летњи период), а и не знам како би било да то урадим у виду трајног затварања, или пак да плоче поставим на неке шарке па да могу да се склопе... Е сад већ долазимо да ће се то претворити у склепани павиљон...
Видиш, свашта ми се врзма по глави, а није све баш паметно... Па ја морам шлем да носим, да ми не падају свакакве идеје на памет.
Е сад, заборавих да напишем да сам бацио поглед пре неки дан у кошнице...
Најјаче друштво ми се сместило у горњи наставак који је пун меда (у питању је трећи наставак - први је празан), друга два друштва су се сместила у први наставак (други по реду - први је празан) - она су нешто слабија од овог првог али су и она добра (фали им, сваком, по два рама хране у горњем наставку. Иначе клубе ове најјаче је формирано скоро у средини кошнице - мало је померено ка истоку (оно ми је и прво друштво у низу са источне стране), клубе друга два друштва је формирано у средини кошница. Знам да пчеле најбоље знају шта је за њих добро, али ми се јавља пар питања:
1. Да ли има разлога да бринем за ово најјаче друштво које се зазимило у горњем наставку (где је и већина меда - сви рамови попуњени) - да се не деси да изнад њих нема довољно хране?
2. Која друштва су сад правилније зазимљена - оно најјаче или она два слабија? Мало ме буне текстови по форуму који су противречни...